Atmosfærens bevegelser

Hvordan kan man se atmosfæren? Vel, ved å spore hva som blir båret med vinden. Små aerosolpartikler som røyk, støv og havsalt blir transportert over hele verden, noe som gjør værmønstre, og andre normalt usynlige fysiske prosesser, synlige.

Denne visualiseringen bruker data fra NASA-satellitter, kombinert med matematiske modeller i en datasimulering, slik at forskere kan studere de fysiske prosessene i atmosfæren. Ved å følge havsaltet som er fordampet fra havet, kan du se stormene i 2017 orkansesongen.

Samtidig utløste store branner i Nordvest-Stillehavet mye røyk inn i atmosfæren. Store værstrømmer kan transportere disse partiklene over lange avstander: i begynnelsen av september kan du se en røyksøyle fra Oregon og Washington, nedover de store slettene, gjennom Sør-Statene og over Atlanterhavet til England.

Støv fra Sahara er også fanget av stormsystemer og flyttet fra Afrika til Amerika. I motsetning til havsaltet blir støvet fjernet fra midten av stormen. Støvpartiklene absorberes av skydråper og vaskes deretter ut som det regner.

Fremskritt i datahastighet tillater forskere å inkludere flere detaljer rundt disse fysiske prosessene og deres simuleringer av hvordan aerosolene samhandler med stormsystemene.

Supercomputing 2017 konferanse:
https://www.nas.nasa.gov/SC17/home.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.