Staten lager egne regler for seg selv

I mange år har staten hatt egne særregler for innkreving av ulike avgifter og gebyr, med tilhørende gebyrer for for sen betaling.

For oss som bor her i landet har våre lovgivere laget lover slik at alle skal behandles likt. Det er det våre forfedre mente skulle være en av pilarene i det moderne samfunnet. Men i den senere tiden har vi sett ulike eksempel på at det ikke er så lenger.

Lover og forskrifter er blitt endret … til fordel for staten. Den enes fordel er den andres ulempe.

Derfor virker det på meg som om det er ikke så nøye med lik behandling bare staten får sitt.

Når du sliter med studielånet, barna er kommet, huset er kjøpt og regningene kommer som spytta ut med maskingevær, så prioriter staten først og fremst. Noe annet vil du angre på, for de kjører over deg med egne namsmenn. Betalt av den kreditoren, den andre parten.

Banken din kan du snakke med, og du vil møte velvilje. Staten kan du ikke snakke med. De kjører sitt løp uansett om du henger med eller ikke.

Slik er det med de ulike innkrevingene de med jevne mellomrom sender ut også. En lov for vanlige folks fakturaer, og en annen for statens.

Slik er det med eiendomsskatten også. Noen innbyggere har litt, noen har mye, og noen har ikke den skatten i det hele tatt.

Det blir helt feil det der.

Det skal være like forhold for alle her i landet, og staten bør være den som går i bresjen for nettopp det. Å kreve likhet for alle, men ikke for seg selv, blir helt feil.

Vi må kreve at staten må følge de samme lovene som gjelder for alle nordmenn.

 


Publisert

i

av