Møre og Romsdal degraderes

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Det er servert

Regionreformen er på vei. Kommunereformens illsinte fetter vil degradere store landområder til en utkant i en større region.

Møre og Romsdal kan bli partert i tillegg. Som en gris under slakterens hugg, blir fylket delt i Romsdalsfjorden den nye grensen mellom Vestlandet og Midt-Norge ser ut til å bli liggende.

Plutselig har vi et stort sykehus i Utkant-Norge. Nordmøringene, eller trøndere som de ser ut til å bli, enten de vil eller ikke, kan se langt etter noe større prosjekt på helsefronten i overskuelig fremtid.

Nordsiden av fjorden skal blir trøndere, ser de tut til. Molde blir en utkant.

Sørsiden av fjorden blir vestlendinger, men også en utkant.

Få kommer Fylkesmannen og vil samle kommunene på nord- og sørsiden av Romsdalsfjorden til en kommune med Molde som sentrum. Er’n riktig navla?

En kommune som blir liggende i to ulike regioner når støvet har lagt seg, og slakterøksa skal hvesses til neste reform.

Tror virkelig den norske staten at menneskene her i landet blir billigere å yte service til når vi bor i færre kommuner?

En tin er sikkert, utkantene koster mer i så måte, og slik Norge er i ferd med å organiseres nå, blir det betraktelig mer utkanter. Politi- Helse- Kommune og regionreformer overlapper hverandre som et lappeteppe laget i fylla. Ingen vet hvem som skal gjøre hva.

Folkets mening, folket som staten skal tjene, ikke styre, er fullstendig oversett.

Dette går aldri bra.

Det går nok ikke mange årene før nye reformer må til for å rette opp fadesene av dagens.


Publisert

i

,

av