Det er meg en gåte

Det skal bygges ny fergefri hovedpulsåre gjennom fylket. Eller Region Møre & Romsdal som den snart ser ut til å skal hete.

En vei er viktig for verdiskapningen i en region. Faktisk så er det slik at verdiskapningen er den eneste grunnen til at veier overhodet finnes. Hvis verdiskapningen ikke fantes, vill veiene våre vært noen smale stier mellom husene.

I dag vil myndighetene bygge en gedigen hovedvei for region Møre og Romsdal, som også skal være en liten del av et nasjonalt konsept som heter Fergefri E36.

Her må man takle to tanker i hodet samtidig. Veien skal først og fremst bygges for å understøtte verdiskapningen i regionen, og deretter også være en del av en  fergefri E39.

Møreaksen er en vei for regionen og verdiskapningen i denne. Om den er den optimale løsningen, vet jeg lite om, men jeg tror den er den beste løsningen for oss romsdalinger. Den går fra industriområde til industriområde i regionen, og dermed også mellom byene. Der bor og arbeider de menneskene som vil bruke denne regionale veien mest. 

Hvorfor i hele hule halve helsvarte h….te er det over tre tusen mennesker, som arbeider og bor i Romsdal, som ikke vil bygge en vei, best egnet for dem selv?


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.