Giftet seg med et 300 år gammelt spøkelse

Til tross for sin aldersforskjell på 255 år, for ikke å nevne at en av dem er død, hevder Teague at ekteskapet er like vanlig som ethvert annet ekteskap.

En irsk kvinne gjorde overskrifter i forrige uke, etter å ha avslørt at hun hadde giftet seg med spøkelset til en 300 år gammel haitisk pirat.

Amanda Teague, 45 år gammel og ubemerket av 255 års aldersforskjell, giftet seg med spøkelset til Jack Teague, en haitisk pirat som angivelig seilte de syv havene tidlig på 1700-tallet. Ironisk nok lever fru Teague av å imitere kaptein Jack Sparrow i Irland.

Paret møttes først – hvis vi kan kalle det et møte, i 2015 da Teague lå i seng på sitt hjem i Drogheda, Irland. Hun sa at hun følte en spøkelsesaktig tilstedeværelse i rommet, og dette gjentok seg nesten hver natt etterpå. Seks måneder etter at hun først følte spøkelsets nærvær, sa Teague at hun utviklet følelser for ham. Sammen laget de planer om å gifte seg.

Den korte seremonien fant sted på en stormfull dag i juli 2016. En dommerfullmektig som registrerte ekteskapet var tilstede, og det var også et medium som Jack Teague kommuniserte gjennom. Amanda Sparrow Large Teague, som tok sin åndelige manns etternavn, hevder at hun er den første i Storbritannia som har giftet seg med et spøkelse. Det er nok muligens sant siden det er ulovlig å gifte seg med avdøde personer i Storbritannia.

Derfor seilte vi ut i internasjonalt farvann, slik at vi kunne gifte oss sa Teague. Det er ikke lovlig i Storbritannia eller Irland å gifte seg med spøkelser, men vi snakket med noen advokater, og fikk gjort det offisielt.

For å få det på det rene, så er ikke ekteskapet anerkjent av loven, selv om Teague sier at hun fulgte advokatenes råd som lot henne å omgå visse regler.

Jeg har ikke blitt utfordret på dette ennå, sier Teague. Det var en regjeringsagent som ba meg om å forklare min situasjon, og jeg fortalte ham om åndelighet og vårt forhold. Han aksepterte det.

Hvis jeg i fremtiden blir utfordret på dette, fortsatte hun, så har mine juridiske rådgivere fortalt meg at det er visse grep vi kan ta for å få beholde ekteskapet. Jeg er villig til å gjøre det, og kjempe for vår rett til å være gift.

Shlomit Glaser, en advokat som ikke har vært direkte involvert i saken, sa at det å gifte seg med en død person og det å gifte seg med et spøkelse, er to forskjellige ting, Det siste er ikke ulovlig. Det er ikke ingen kriminell handling, og du begår ikke et lovbrudd, men myndighetene godkjenner ikke slike giftermål. De vil ikke kunne kreve fordelene som vanlige ekteskap er gitt i lover og regelverk.

Teague bryr seg lite om de juridiske sidene ved saken, og fokuserer nå på det personlige forholdet mellom henne og hennes nye ektemann. Hun hevder at deres forhold ikke er annerledes, da de ofte er uenige og krangler.

Historien kom først på trykk i The Irsh Sun


Ja, det er mye rart som skjer her i verden!


Publisert

i

av

Stikkord: