De eldre – en utgift?

Vestnes Arbeiderparti har tatt opp hansken. Nå må de stå løpet ut. Partiet vil ha forholdene ved Stalla Maris opp til realitetsbehandling, med forslag om at kommunestyret ber administrasjonen gå i dialog med tillitsvalgte og tilsatte ved institusjonen. De vil også øke grunnbemanninga. Da kanskje det blir mer til helse og omsorg, og mindre til kommunekosmetikk på neste års budsjett?

Ordfører Bergundhaugen(H) vil ikke ta i saken, og setter sin lit til at de som arbeider med de gamle og syke, gjør en god jobb, selv om det kommer bekymringsmeldinger, og statsforvalteren ber kommunen ta tak i forholdene ved Stella Maris. Statsforvalteren har ifølge lokalavisene så sent som i oktober i år, varslet kommunen om at på grunnlag av flere innkomne bekymringsmeldinger, er det på sin plass med et uanmeldt tilsyn av sykehjemmet.

Administrasjonssjefen regner på ørene, og ser ikke menneskene bak tallkolonnene. Kommunen har aldri hatt større inntekter enn de har i dag. Det er fordelingen av midlene som er fullstendig feilslått. Prioriteringen svikter, når man heller river godt brukbare hus, og stenger skolebygninger til titalls millioner og anlegger bobilparkering, enn å ta seg av våre gamle og syke på en verdig måte. Heldigvis er nå ny ungdomsskole utsatt, men om noen år kommer den, og da blir en moderne skole i kommunen stengt.

Kommunen kjører på med lave stillingsprosenter, for å spare penger. Når det skal spares på budsjettene, er det lettest å ta fra den største sekken, som tilfeldigvis tilhører de mest ressurssvake av oss. Men hvor går pengene? Ikke til gamle og syke og skoleelevene ser det ut til!

Paradokset oppe i det hele, er at de ansatte ikke vil klage på sin arbeidsgiver, og arbeidsgiveren vil ikke klage på sine ansatte. Er halvparten av det en hører på gata sant, om fulle bleier og dårlig mat, og ensomhet, ja kanskje det er vi som har sviktet? Ja, vi … Alle oss. Det er jo vi som har valgt inn toppledelsen i kommunen.

Prioriteringen av gamle og syke og elevene ved våre skoler, MÅ gå foran alt annet. Det må kommunestyret ha klart i tankene sine, når midlene skal fordeles under budsjettforhandlingene på desember-møtet.

Øyvind Granberg
Engasjert Sosialdemokrat


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.