Mobilisering umulig i dag?

“Mobilization” itself is a legal term regulated by a federal law first adopted in 1997. By executive order, the president can initiate a mobilization by triggering the various “algorithms and procedures” laid out in the law.

The law allows mobilization in the event of aggression or armed attack against Russia. Declaring mobilization legally recognizes that Russia is at a state of war with another country. If the war is not on Russian soil, however, the law does not permit the declaration of a mobilization because aggression and wars of aggression are prohibited by international law. For that reason, mobilization is possible only in the event of aggression from another state. (…/meduza.io/en/)

Oversatt:

«Mobilisering» i seg selv er et juridisk begrep regulert av en føderal lov som først ble vedtatt i 1997. Ved executive order kan presidenten sette i gang en mobilisering ved å utløse de forskjellige «algoritmene og prosedyrene» som er fastsatt i loven.

Loven tillater mobilisering ved aggresjon eller væpnet angrep mot Russland. Å erklære mobilisering er en juridisk anerkjennelse av at Russland er i en krigstilstand med et annet land. Hvis krigen ikke er på russisk jord, tillater imidlertid ikke loven erklæring om en mobilisering fordi aggresjon og angrepskriger er forbudt i henhold til internasjonal lov. Av den grunn er mobilisering kun mulig ved aggresjon fra en annen stat.

Legg merke til setningen; Hvis krigen ikke er på russisk jord, tillater imidlertid ikke loven erklæring om en mobilisering fordi aggresjon og angrepskriger er forbudt i henhold til internasjonal lov

Dette betyr at så lenge Ukraina ikke utfører raid inne på russisk område, så kan ikke Putin gjennomføre en generell mobilisering. Denne lovteksten er sannsynligvis årsaken til at han kaller krigshandlingene i Ukraina for en militær spesialoperasjon, og ikke en krig.

Følgene er, om dette stemmer, at Putin må føre den militære operasjonen videre med stadig flere soldater på kontrakt. Generell mobilisering er i dette tilfellet ikke tillatt.

Med de forskjellene på samtlige plan i militær strategi og taktikk vi har observert siden den russiske invasjonen av Ukraina startet i slutten av mars, er det ikke usannsynlig at hele operasjonen kollapser, og russisk-okkuperte områder kan frigjøres. Kilde:
How ‘mobilization’ works in Russia Human rights expert Pavel Chikov explains what reservists and draftees can expect if Putin openly declares war — Meduza


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.