Er det håp i grådigheten?

Svaret må bli et usikkert kanskje!

Utvalgsleder for kraftpolitikken Kari Nessa Nordtun (Ap) kritiserer eget parti for å gjøre for lite for norske strømkunder. Se artikkel på VG.no.

Og jeg er så enig!

Hun nevner:

  • At markedet ikke lenger fungerer
  • At strømselskapene bør reguleres kraftigere enn i dag
  • At det haster med å få ned prisene
  • At Ap må vurdere å gjøre strømstøtteordningen bedre

«Vi i Arbeiderpartiet kan ikke akseptere at innbyggerne sitter hjemme og fryser på grunn av høye strømpriser samtidig som statens inntekter er større enn noen gang. Det går bare ikke an å forklare folk, sier Kari Nessa Nordtun (Ap) til VG.»

Det skal etter min mening ikke mante økonomiske hjernecellene til for å skjønne at det å  åpne det norske markedet for 750 millioner europeere kan få fatale følger for en stor del av befolkningen som ikke har en inntekt godt over gjennomsnittet.

Vi, strømkunder, har opplevd strømpriser som innen kort tid har steget fra noen øre til flere kroner. Vi snakker en prisøkning på flere hundre prosent!

Der strømregningen tidligere var på under fem hundre kroner, opplever noen en strømregning mer enn fem ganger så stor. Det gjør at folk må spare på alt annet for å møte de større kravene som kommer i posten.

Det går igjen utover omsetningen i andre bransjer. Norges strømkunder er også konsumenten av alle varer og tjenester i markedet. Når konsumenten ikke vil handle, stenger butikkene.

Når omsetningen går ned og strømprisene ryker i været, går hele samfunnet ned mot en dvaletilstand.

Det må da kunne gå an å differensiere prisene til forbrukere i Norge vs forbrukere i utlandet?


Publisert

i

av