Du gjev meg tru

Rolf Løvland og Brendan J. Grahams verk «You Raise Me Up» er en hyllest som treffer en rett i hjertet. En gedigen tekst, satt med et gedigent melodisk verk. Teksten er en hyllest til en annen person som i sine handlinger hever førstepersonen til et nivå denne trodde var uoppnåelig. Takknemmeligheten er stor og avhengigheten likeså.

I en annen norsk oversettelse av teksten er hyllesten endret til en befaling. Det får meg til å steile. Denne norske tekstforfatteren har altså ikke oppfattet at den originale teksten er en hyllest og ikke en befaling. Det får i mine øyne, hele teksten til å falle totalt sammen. Men det er min personlige subjektive oppfatning.

Her er min norske versjon av «You Raise Me Up».

Den er fargelagt i nynorsk, og tittelen er «Du Gjev Med Tru»

Altså en hyllest og ikke en befaling.

Her er en instrumental versjon om du vil synge med; https://youtu.be/EJqiV55JnX0

Org. tittel: You raise me up
Melodi/tekst: Rolf Løvland / Brendan Joseph Graham / Øyvind A. F. Granberg

Du gjev meg tru

Når eg er trist, og sjela mi er sliten
Når gråten kjem og hjarta mitt slår ned
Då er eg taus, og ventar her i lengting
Heilt til du kjem og sit eit bel hjå meg

Du gjev meg tru, so eg kan stå på berget
Du gjev meg tru, at eg står støtt i vind
Eg er sterk, eg stend på dine skuldrar
Du gjev meg tru, på meir enn eg kan bli

Det er eit liv, eit liv i kamp og liding
Der varme hjarte missar nokre slag
Men når du kjem og eg er fylt med lengting
Då har eg sett eit glimt av evig dag

Du gjev meg tru, so eg kan stå på berget
Du gjev meg tru, at eg står støtt i vind
Eg er sterk, eg stend på dine skuldrar
Du gjev meg tru, på meir enn eg kan bli

Du gjev meg tru, på meir enn eg kan bli

2023 fredag 03 februar 21:56:54
Øyvind Arthurson Forness Granberg
Tresfjord – Januar 2023