Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Nedlegging av Tresfjord Skule

Besøk av ordførar og varaordførar, vi snakka om flytting av undomssteget fra Tresfjord til Helland.Det er med forferdelse at jeg leser på RBnett i dag at Tresfjord Skule er foreslått lagt ned på dagens møte i formannskapet.

Det som sjokkerer enda mer er at man begrunner dette i bortfall av en gevinst. Det at Vestnes kommune mister 13,5 millioner de aldri har hatt, kan vel ikke sies å være grunn nok til å legge ned en skole noen sted.

Det som også bekymrer meg, er at RBnett visste om dette før møtet, og at de visste det lenge før en del sentrale politikere i kommunen gjorde det.

Som vist tidligere her på bloggen så resulterer bortfallet av gevinsten etter reduksjonen i arbeidsgiveravgiften i absolutt ingenting. Dette har jeg fått bekreftet på høyeste hold i kommunen. Likevel blir dette lagt inn som årsak til dette skammelige forslaget.

Ergo må det foreligge en annen forklaring bak forslaget. Hvorfor vil ikke kommunens administrasjon ut med den? Er det noen som ikke har gjort hjemmeleksa si?

Uansett så mener jeg nå at bygda må vise hva den mener, og sloss for skolen sin. Vi har i de senere å lidd nok når det gjelder nedskjæringer. Er sentraliseringstanken i kommunen så sterk at den kan utarme bygdene rundt? Bygdemøte, folkens?

Sentralistene i Vestnes må være bevisst det faktum at et sterkt sentrum er avhengig av sterke bygder rundt seg. Ved å flytte all kommunal virksomhet inn til kommunesenteret blir arbeidet med å øke tilflyttingen så mye tyngre.

Nå kan vi ikke godta mer. Ikke for mange månedene siden ble ungdomstrinnet tatt fra oss, og nå skal resten av skolen bort. Det er ikke rart at tilflyttingen er lav, og at utflytta ungdom stadig sjeldnere kommer tilbake.

Lurer på hvem som der inne på kommunen som vil komme på et bygdemøte og overbevise oss tresfjordinger at dette er eneste rette veien å gå!?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.