Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Ikke legg ned bygda vår!

Nedleggingstruet
Nedleggingstruet

Det er med skrekk og gru jeg ser at kommuneledelsen nå vil legge ned Tresfjord Oppvekstsenter. Jeg fikk en slik varm klump i magen når jeg så fremlegget som ble lagt frem på formannskapet

Klumpen vokste og ble varmere når jeg leste begrunnelsen.

Regnskapet vil gå sytten millioner i minus på neste budsjett. Alle mine regnskapsnakkehår som ble trimmet på Høgskolen i Molde, strittet rett opp. Hva!?! Sytten millioner i minus!! Hvor i alle veden for vår kjære kommunekasserer det fra?

Ah … en forbigående lettelse kom over meg. Det var jo de tretten og en halv som staten ikke ville gi oss … Lettelse fordi de trodde de hadde en grunn, og forbigående fordi jeg straks så at tallene umulig kunne stemme med virkeligheten. For disse pengen skal vi jo heller ikke betale inn til staten heller … så her må til og med uglene i mosen se at dette ikke er noe man kan trekke i fra noe som helst regnestykke.

Jeg må her vise til et tidligere innlegg jeg la ut på denne bloggen, som viser med tydelighet at staten ville nøytralisere gevinsten Vestnes kommune ville få av en lavere sats på arbeidsgiveravgiften. Penger ikke fått, penger ikke skyldig … et nullregnskap.

… og det legger de til grunn for å legge ned skolen vår?!?

Så sier de at oppå de 13,5 millionene vil kommunen få 3,5 millioner mindre i overføringer fra staten grunnet endringen i befolkningen. Noen aldersgrupper er blitt færre og noen er blitt flere. Greit det, men dette «tapet» vil jo dekkes inn igjen av den frie utbetalingen fra Salmar på 3,6 millioner. Her er det jo hundre tusen i pluss …

I tillegg, som det står i fremlegget, vil kommunen ta ut et ekstra utbytte på en og en halv million fra VEAS.

Etter mitt hode vil da kommunen på neste budsjett egentlig ha 1,6 millioner MER å rutte med. Det er et stykke fra de 17 millionene i minus administrasjonssjefen regner med i dag.

Nei, den går ikke. Kom jo i alle fall med en gyldig grunn da, folkens!

Hva er det med Tresfjord som vår kommuneledelse ikke liker? I en tid der vi opplever overgangen fra gjennomgangstrafikk til lokaltrafikk, blir vi først fratatt ungdomsskolen og så nåen måneder etterpå vil de ta bort hele skolen.

Vi prøver også nå å få til noe tilflytting ved å arbeide for et nytt byggefelt i bygda. Det blir jo slettes ikke lettere å få solgt tomter her, hvis skolen legges ned.

Det snakkes også om nedlegging av Trygdeheimen. Det blir jo kun oss gamle gubber igjen her inne, hvis kommunen som tilrettelegger kun fungerer på Helland-plan … og etter som vi trenger hjelp blir vi flytta ut vi også.

Man får jaggu meg ikke legge ned bygda vår basert på slike begrunnelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.