Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Mer satsing må til i Vestnes

– Vi har satt oss klare mål. Vi investerer 100 millioner for å legge til rette for 200 nye boliger, 300 nye jobber og 400 nye innbyggere de neste ti årene, sier ordfører Lars Olav Hustad (H).

Rauma satser store mengder penger og arbeidstimer i å nå sine ganske hårete mål for de neste ti årene. Dette er til etterfølgelse av andre kommuner, som burde investere mer i tiltak for å støtte tilsiget til besøksnæringslivet.

Helland sentrum kan uten tvil utbygges til å bli et meget godt besøkt handelssted i årene som kommer.

For det første stenger snart Ålesund sine grenser med en bomring, og folk vil søke andre steder å bruke pengene sine. Tjue kroner i drivstoff kommer en ikke langt med, men det kan lønne seg å kjøre til Vestnes.

For det andre har Molde den samme ideen, og vil av samme grunn motivere folk til å finne alternative handelsoaser.

Det betyr at området som dekker Ørskog, Skodje, Haram og Rauma er vitale deler av et meget sannsynlig nedslagsfelt for handelsstanden på Helland. Kanskje også deler av Midsund og Aukra når Møreaksen kommer.

Derfor må kommunen i årene som kommer ta sin rolle som tilrettelegger alvorlig, og investere i tiltak som bygger opp under flere etableringer i besøksnæringene her i kommune. Denne økte handelen vil selvfølgelig også få bivirkninger i bygdene rundt kommunesenteret.

Det kan derfor lønne seg å være litt mer dristig på investeringsbudsjettet i årene fremover, spesielt nå når rentenivået er lavt, og ser ut til å være det i overskuelig framtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.