Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Selger eller gir du bort dine hemmeligheter?

Fortsett å lese dette innlegget for å lære om de grunnleggende prosesser for å slette minnet i mobiltelefonen, og for å få vite hvordan man overskriver (wiper) data på mobiltelefoner.

Du bør sikre at data som ligger på din mobiltelefon, ikke kommer i feil hender. Her er en liten bruksanvisning på hvordan du kan slette, eller wipe minnet i din mobiltelefon og beskytte dine personlige data.

Det er viktig å hindre at uvedkommende får tilgang til anropsloggen, bilder, tekstmeldinger, e-postkontoer, kalenderavtaler, med mer. Selv om den eksakte prosessen for å slette mobiltelefonminnet er forskjellig for ulike merker og modeller, er det noen grunnleggende retningslinjer du kan følge for å sikre at dine personlige data blir slettet fra enheten, før du selger, resirkulerer, avhender, eller donerer enheten til en veldedig organisasjon.

  1. Fjern alle minnekort fra mobiltelefonen. Hvis telefonen har et ekstra minnekort, er det sannsynlig at dette er brukt til lagring av bilder, fotografier, videoer, ringetoner og andre medier du kan ha lastet ned eller på andre måter lagret.
  2. Fjern SIM-kortet fra din mobiltelefon. SIM-kortet lagrer ofte telefonnumre fra adresseboken og tekstmeldingene.
  3. Slett alle tekst og bildemeldinger fra meldingsmappen. De fleste mobiltelefoner vil ha et alternativ i meldingsmappe som lar deg slette alle meldingene samtidig. Kontroller at meldingene blir slettet fra innboksen, utboks, sendte- og kladd-mappen, og alle andre meldingstjenestemappene på enheten.
  4. Resett mobilen til fabrikkinnstillingen. Bruk hard reset, og be om sletting og/eller wiping av minnet og minnekortet.

Dette er de helt enkle metodene. Disse bør du gjøre før du eventuelt gir bort eller selger telefonen.

Her er en liten pekepinn om hvordan dette gjøres på ulike merker. Vær oppmerksom på det faktum at dette ikke bare varierer fra modell til modell, men også mellom ulike versjoner av operativsystemet.

Android: For versjoner før Android 4.0, trykker du på menytasten på Hjem-skjermen og velg Innstillinger / Personvern / Factory reset data. Du vil få en advarsel på skjermen. Rull mot bunnen og trykk på «Nullstill telefonen.” Hvis du også har et SD-kort i telefonen (og ikke ønsker å bruke dataene i din neste telefon), også sørge for å merke av i boksen ved siden av “Slett SD-kort.”

For Android 4.0 eller senere, går du til Innstillinger og se etter “Sikkerhetskopier/tilbakestilling” Tapp det, og deretter på den neste skjermen, trykker du på “Fabrikkinnstillinger” Du får en advarsel skjermen sammen med en liste over alle kontoene du er logget inn på.

Google: Fabrikkinnstillinger tilbakestille samsung galaxy s6

iOS: Gå til Innstillinger / Generelt / Reset og trykk deretter på «Slett alt innhold og alle innstillinger». (Dette er spesielt for versjon 5, prosessen kan variere noe for andre versjoner.)

Google: Fabrikkinnstillinger tilbakestille iphone 6

Windows Phone 7: Gå til Hjem-skjermen, og trykk deretter på applikasjonsmenyen Key og velg Innstillinger / System / Om / og trykk på “Reset telefonen” -knappen.

Google: Fabrikkinnstillinger tilbakestille windows phone 8

Blackberry: Gå til Innstilinger / Sikkerhetsalternativer / Generelle innstillinger og tapp på menyen. Deretter velger Wipe Handheld.

Google: Fabrikkinnstillinger tilbakestille blackberry Z10

Du kan gjøre tilsvarende søk på www.youtube.com, og få opp videoer som forklarer og viser hvordan dette gjøres på akkurat din mobil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.