Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Kjære Microsoft

Kjære Microsoft …

Jeg er så skuffet over deg. Du skulle liksom hjelpe meg å produsere nye data i Office-pakka di, og ta vare på dem for meg på Onedrive. Jommen sa jeg smør.

Jeg har vært en bruker av Windows siden første utgaven kom ut, og før det var jeg en reser på DOS helt tilbake til versjon 3.1 på midten av åttitallet. Eter at Windows kom, og med det Word, Excel og Outlook, og siden da har jeg brukt disse. Kjøpt versjon etter versjon opp gjennom årene. Ikke rent så lite penger er gått til dere fra meg. Synes jeg da. Jeg jobber med helt andre summer enn dere.

Nok om det.

I min Outlook tok jeg vare på eposter jeg har fått. Faktisk foregikk dette fra slutten av nittitallet og frem til i dag. Men i dag er de borte … bare en masse tomme mapper der de en gang var, og dette er ikke min skyld, det er din!

Min Internet Utforsker IE 11 har i de siste to årene krasjet som et knatrende maskingevær. Det var driverne til mitt ATI Radeon skjermkort som sto bak. Nye drivere ble lastet ned fra AMD, men straks erstattet av MS egne defekte drivere gjennom Windows Update. Idioti!

Og den nye Edge er jo bare ræva! Krasjer gjøre den også, og den greier jo ikke å vise en film uten at leverandøren tilbyr i HTML 5. Dritt! Hvorfor skal jeg ha en nettleser som tvinger meg til å installere andre nettlesere for i det hele tatt kunne surfe nettet på normalt vis. Toskeri!

Onedrive … Pøh … Jeg aner absolutt ikke hvor mange ganger det spretter opp en melding nede i høyre hjørnet som sier at en fil trenger min oppmerksomhet. Og hvor mage timer jeg har sittet her og ventet på en opplasting til skya som har tatt evigheter, før det kommer en melding om at den ikke kan logge seg på en konto maskina allerede er logget på!?!

Jeg var et år på en Exchange server og opererte med en epostadresse lang som et ondt uår. Dere hadde ikke noen god løsning der jeg kunne bruke en enklere adresse. Dermed ville tilbake til min outlook.com adresse. Men det var jo ikke gjort i en fei.

Jeg slet, for å si det mildt. Jeg får jo for svarte, ikke en gang lov til å slette den forbanna fødselsdagskalenderen! Og ikke får jeg endret noen ting i den! To andre kalendere som jeg skulle ha slette, står her og gliser tilbake. Jeg er ikke herre over mine egne data lenger!

Og det blir verre …

Først koblet jeg med fra Exchange serveren og koplet meg på ActiveSync serveren på outlook.com. Så ville jeg importere fra min backup PST-fil. Men det gikk ikke. Det går ikke an det! Hva er det for slag tull! Hvorfor er det tre ulike versjoner av samme epostadresse om man bruker ActiveSync, MAPI eller POP?

Okeeeeei, så får jeg prøve hente det tapte tilbake ved å åpne backup-fila i Outlook og kopiere over da. Men det gikk heller ikke. Nå var jeg rimelig forbannet. Dritten greier jo ikke å kopiere fra en mappe til den andre jo!

I dag etter en del kludring og søking på nett, så er katastrofen total. Mappen med mine gamle eposter er tom. Hvor de har tatt veien vet ikke jeg. Vet dere? Nesten tjue år med data borte.

Joda, jeg fikk en gratis oppdatering av Windows. Burde være takknemlig for det, men skjønner nå hvorfor den var gratis. Først av alt så registrerer den alt i maskina di, og sender opplysningene til dere. Og gudene skal vite hvem som sitter rundt bordet der borte når dere blar dere gjennom terrabytes med lister over piratvare og personlige data og private bilder. Det er også innlysende at noe særlig med funksjoner skal ikke brukeren ha. Bare det å endre noen farger på skjermen er jo omtrent like vanskelig for en vanlig bruker som om jeg skulle fyre løs med en jumbojet.

Jeg lurer nå på, om jeg rett og slett skal reinstallere operativsystemet på nytt, en såkalt clean install og helt fra grunnen av bruke andre løsninger enn noe som helst fra Microsoft. Linux, OpenOffice og Thundrebird er kanskje bra nok til meg, men der har jeg i alle fall fullkontroll over mine egne data!

Ja, og så forklar meg følgende; Hvor i hele hule halve helsvarte helvete forlanger dere at jeg kobler meg opp mot min Outook-konto på alle mine nye og gamle datamaskiner, for så å fortelle meg at det er for mange enheter som synkroniserer mot denne konmtoen? Har det bikka, eller?!?!?

 

Ja, tilbake til mine forsvunne data … Hvor er de nå? Må jeg begynne på nytt igjen? Er det noen jeg kan anmelde her? Vil dette skje oftere i årene som kommer? Hva skal jeg gjøre for å unngå et lignende tap i 2035? Google? OpenOffice? Papir og blyant for brev, og en skoeske til arkivering? Kan dere sende meg alle mine data på papir mo tro, for dere har jo tilgang på alle mine passord og brukernavn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.