Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

kommentarfelttyrranniet

Jeg blir så frustrert over hva tilsynelatende mennesker får til å skrive i kommentarfelt under artikler i landets nettaviser. Her glimrer toleransen og kunnskapen med sitt fravær.

 

Spesielt gjelder dette temaet norsk politikk. Vi lever i en tid der strømningene er dratt noe til høyre, og der politikkens resultater etter krigen, som faktisk gjør at forfatteren av innlegget har råd til datamaskina han eller hun skriver innlegget på, blir angrepet.

 

Sett Norsk etterkrigspolitikk under ett, er det for en norsk arbeider å stemme på høyresiden, er å sitte på en grønn gren, og samtidig gi Erna sagen.

Det er litt slik at grunnen til at Norge flere ganger er valgt til verdens beste land å bo i, ligger i vår sosialistiske tankegang at godene dette flotte landet gir oss, skal fordeles så rettferdig som mulig. Det er ikke svada, men et viktig prinsipp. Høyresiden har siden de fikk makten tatt fra de som lite har, og gitt til de som mer har. Det blir helt feil. Men det er ikke Erna som er skyld i arbeidsløsheten landet sliter med i dag. Det er faktorer utenfor hennes, og vår kontroll, som har bidratt til at tusenvis av jobber forsvant innen oljesektoren.

Det høyresiden gjør feil er at de ikke kommer med relevante mottiltak. Det bør være enhver norsk regjerings fordømrade plikt å se til at i tider med resesjon, så blir folket hjulpet. Det være seg gjennom blant annet vedlikehold av skoler, endringer av permitteringsreglene, utbygging av infrastruktur m.m. På den måten så kan flere fedre slippe å selge hus og hjem i en vanskelig tid.

Så til dere som så bastant kaster om dere med diverse uttrykk dere tydelig ikke vet betydningen av. Her skal dere få et lite tips: Uansett politisk farge, alle ressursene i et land er i utgangspunktet folkets eiendom. Det er utnyttelsen av disse som danner grunnlaget for landets rikdom. Velferden i landet kommer fra denne rikdommen.
Under kommunismen eier forvalter staten disse ressursene og DU jobber for staten. Under kapitalismen er det de rikeste som forvalter resursene og DU jobber for kapitalen. Under sosialismen er det folket som forvalter resursene og DU jobber for folket eller bedre, deg selv. Litt enkelt sagt, men riktig.

Historien viser at både kommunismen og kapitalismen svikter folket når innstramningene kommer, mens sosialismen i alle fall her i landet og i vår  naboland, er den direkte årsaken til vår unikt gode velferd.

Så … De å kalle AP for parasitter og gamle fossil, er tøys. Norges politikk etter krigen, der AP har vært dominerende med sin alle-skal-med-politikk, er som sagt en av hovedårsakene til Norges velferd i dag. Det er ikke nok å jobbe for god verdiskapning, hvis man ikke har en god plan på hvordan man skal fordele resultatet på. En slik plan har ikke høyresiden i norsk politikk. (En påstand en rekke avisoverskrifter de siste årene kan bekrefte) De tror at skattelette til kapitalen gir flere arbeidsplasser, mens de glatt overser det faktum at det er etterspørselen i markedet etter norske tjenester og varer som bestemmer hvor mange arbeidsplasser det skal være her.

Dette innlegget er skrevet i frustrasjon over besserwissere som slenger om seg med uttrykk de tydeligvis ikke aner hva betyr, og fremmer politikk som, forbausende nok, direkte og indirekte rammer dem selv negativt. Jevnfør endringer i trygdeordningene, pensjoner, AML m.m.

Takk for at du leste dette …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.