Engasjert

Sosialdemokrat

Kan de gjøre det?

“Slutt på at man får penger kun fordi man er en kommune” sa Helge Njåstad på en pressekonferanse i går.  En uttalelse som vitner om en hårreisende holdning til våre innbyggere.

Det han glemmer er at disse kommunene består av mennesker med klare rettigheter. En reduksjon i de kommunale overføringene grunnet i “manglende” sammenslåing, vil utvilsomt føre til en reduksjon i det kommunale tilbudet. Dette vil i all sannsynlighet ensidig gå utover de som er avhengig av kommunens tjenester.

Vi nordmenn har de samme rettighetene uansett hvor vi bor i landet. Rettigheter grunnfestet i lovverket. Disse kan ikke regjeringen ta fra oss, bare fordi vi ikke vil slå oss samen med en annen kommune!

Regjeringen kan gjerne endre hele Norge til en kommune, men våre gamle og syke, skolelever og studenter, vi alle som bor i Norge, skal ha de samme rettighetene tilpasset vår livssituasjon uansett. Enhver ensidig svekkelse av disse rettighetene er i strid med Grunnlovens §98 som omhandler likhetsprinsippet og diskrimineringsforbudet . Her virker det som om denne paragrafen er fullstendig oversett og tilsidesatt.

Joda, kommunalminister Sanner, du kan få lov å bruke gulrot, men pisken må du legge ned. Med en gang.

Husk; Alle skal med!

2 thoughts on “Kan de gjøre det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.