Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Møre og Romsdal, fylket midt i mellom

Møre og Romsdal, fylket midt i mellom

Det regner med reformer. Kommunereform, Politireform, tannlegereform, helsereform, jernbanereform, høgskolereform, skattereform, offentlig eierskap reform, jordbruksreform, endringer i AML, endringer i privatskoleloven, nye klimamål, opprettelse av veiselskap, sjukehusreform og regionreform.

Det siste er det som er en fare for at vårt fylke kan bli delt på midten. Vestnes kommune på sørsiden av Romsdalsfjorden vil også forsøke å greie seg alene. Men er det å være alene så lurt?

Staten legger opp til nye overføringsregler der små kommuner blir lidende økonomisk. Selv om det er de små kommunene som det er færrest av på ROBEK-lista. Det virker som om omtanken for de som er avhengige av våre kommunale tjenester, glimrer med sitt fravær. Det er viktigere med store forvaltningsområder.

Tre fylker sør for oss, har nå slått seg sammen og ikke før er kontrakten undertegnet, før uenighetene flagrer i eteren. Hvilket skriftspråk må bergenserne lære seg nå, mon tro?

De to trøndelagsfylkene er godt i gang med giftermålet. Der er bryllupsnatta godt i gang.

Midt i mellom ligger Møre og Romsdal, som gjerne vil greie seg selv.

Spørs om det blir litt trasig, når de større regionene stikker av med de største statlige overføringene.

Kan Romsdalen, som en gang kjempet hardt for å bli nevnt i navnet, bli delt midt i fjorden?

Det vil bli en trist dag, men er det mulig å unngå det?

Eller … Hva med å legge ned samtlige kommuner, og slå sammen fylkene til fire, Vestlandet, Nord-Norge, Østlandet og Sørlandet. En temmelig flat struktur, som vil gi mindre makt til disse hersen dyre småkommunene, og grinebiterne i bygde-Norge!?!

4 thoughts on “Møre og Romsdal, fylket midt i mellom

  1. "Staten legger opp til nye overføringsregler der små kommuner blir lidende økonomisk." Det er vel på linje med det dagens regjering også utøver i forhold til enkeltmennesket? De store skal ha mye mer enn de små!

  2. "Staten legger opp til nye overføringsregler der små kommuner blir lidende økonomisk." Det er vel på linje med det dagens regjering også utøver i forhold til enkeltmennesket? De store skal ha mye mer enn de små!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.