Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Sjøfront til besvær

Sjøfronten ved Helland sentrum skal forsøkes oppgraderes med midler fra fylke, kommune og private. Andeler kan kjøpes for 5 tusen raske.

Fylket stiller med 6,7 millioner, og det samme gjør de private. Resten, hele 13,7 millioner, altså en drøy million mer enn arbeidsgiveravgiftstapet, skal kommunen stille med.

 

Da spørs det om flere sjukehjemsplasser må legges ned. Kommunen har startet arbeidet med forberedelsene til prosjekteringen av nytt sjukehjem. I mange år fremover vil dette tynge kommuneøkonomien.

Samtidig går politikerne våre svanger med en felles ungdomsskole på Helland. Millionene fyker ut, like fort, ja kanskje fortere enn de kommer inn. Husk at kommunen også kan bli straffet økonomiske for ikke å slå seg sammen men en annen.

Nesten 7 millioner skal skaffes fra private. Hva får de igjen egentlig for sine fem tusen? Et navn på en plakett? Bør de fra Vikebukt kjøpe en andel for å få en finere utsikt? Vil handelen i sentrum øke tilsvarende? Bedre utsyn fra hurtigbåten?

Trivsel er vel et stikkord her, men er det helt legitimt at en kommune som akkurat har lagt ned 8 sjukeheimsplasser, bruker et tosifret millionbeløp på en lite sårt trengt forskjønnelse av sjøfronten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.