Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Fylkesmannens forslag og tidlige tanker

Sju kommuner i Møre og Romsdal er fylkesmannens forslag til Stortinget i dag. Og det skal gjøres i to omganger. Det mener jeg er litt dumt, da man først kjører en kommunereform som ender i 16 kommuner, for så å sette hele prosessen i gang igjen ikke lenge etterpå. Det er litt betenkelig.

Ett av argumentene for kommunereformen var styrking av lokaldemokratiet. Her har vi nettopp fått en demonstrasjon av en fylkesmann med sine røtter i FRP, mener om lokaldemokratiet. Uten å ta hensyn til de ulike kommuners innbyggere og dere ønsker, kjører han i gang en prosess som går på tvers av det de fleste stemmer i de ulike innbyggerundersøkelsene som er gjort i fylket. Dette er også betenkelig.

Slik er det at jeg sånn umiddelbart etter kunngjøringen, ikke ser at dette forslaget vil ta vare på de andre argumentene som ble lagt på bordet for å grunngi kommunereformen.

Bedre tjenester var en av dem. Jeg tror neppe at ho Olga øvst oppe i dalen har fått styrket sine rettigheter ved å bli en del av Nye Molde kommune. Jeg tror heller at hun må kjempe mer for dem.

Så er det eiendomsskatten. Ved innlemmelse i en bykommune som til de grader går i minus år etter år, vil nok eiendomsskatten i Vestnes øke til de maksimale 7‰, fra de to i dag.

Fylkesmannens forslag er bare et forslag, men hvis lokaldemokratiet overkjøres like lett lenger opp, så ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.