Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Å forlange at det kreves

Statens Vegvesen (SVV) vil spare noen kroner, og sender drøssevis med trafikk gjennom tett bebodde områder over Furland og Åsbygda.

Vestnes kommune er mer redd for vegvesenet enn egne innbyggere. Derfor ble ordet “krever” endret til “forventer” i vedtaket på sist kommunestyremøte. Et vedtak som skulle få vegvesenet til å gjøre ferdig alle veiene sørover til Digernesskiftet innen tunellen under Tautra åpnes. Forventninger har den stygge tendensen at de av og til ikke blir innfridd.

Molde kommunestyre skal visstnok ha krevet det samme på sin side av fjorden, men Vestnes kommunestyre kommer med hatten å hånden og ber så pent om å bli tatt hensyn til.

SVV har problemer med å få finansene til hele prosjektet inn på samme årsbudsjett. Noen ovenfra har nok sagt fra.

Dermed ser det ut til at Fv.661 over Furland blir oppgradert til europavei, og noe mellom 12 og 15 tusen kjøretøy i døgnet skal riste befolkningen ut av senga hver natt. Dette uten de store forbedringene av veiens beskaffenhet.

Hva så forskjellen på å kreve og forvente. Jo, det vet vi alle. Til og med kommunestyret. Å forvente betyr at man blir ikke sinna om en ikke får det som en vil. Å kreve betyr at en har tatt et standpunkt, å forvente betyr at man står der uten rygg. Å forvente betyr i dette tilfellet at man ikke er herre i sitt eget hus.

Og da er det vel slik det blir. Uansett om kommunen krever, forlanger, nødvendiggjør eller forventer, ja, regelrett beordrer eller befaler, så er erfaringene rundt om i dette landet at SVV gjør som de vil. Et kjapt søk på nettet viser en lang liste med kommuner som er blitt overkjørt av SVV. At man kjører over en kommune etter at det er lagt en vei der, er greit, men at man også kjører over den før veien kom, det er ikke fullt så greit.

En arbeidskollega av meg på åttitallet sa ofte; “Man skal aldri slutte å forundre seg”, men når det gjelder SVV så har jeg nettopp det.

Dermed blir nok konklusjonen at det egentlig ikke er så fordømrade viktig hva som står i vedtaket.

Men … “Det finnes ingen vei så flat at man ikke kan snuble og skli utfor, min kjære Sancho Panza” sa en kjempende mann en gang for ca. fire hundre år siden.

Vil et SVV som til stadighet kjører over kommuner, også kjøre over de fastboende?

Jeg er redd for det! Spør min venn, Sancho Panza …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.