Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Den årlige kampen om pengene

Da er årets viktigste kommunestyremøte satt i gropen, og innkalling med saklista er lagt på nettet.

La oss åpne det og søke gjennom dokumentet etter Tresfjord. Tenke seg til hele 877 sider som våre representanter i kommunestyret må sette seg inn i på en uke. Jøss!

s. 79; Mest trafikk mellom Tresfjord-Helland og Tomrefjord.

s. 170; Vind og bølger fra Tresfjorden skalper problemer på småbåthavna.

Flere sider med Tresfjordbrua og trafikkøkning på Fv661. Klager og avslag

s. 452; Det foreslås at valgdagen blir 7.9.2017. Det går vel gjennom uten et innlegg fra taletrengte representanter.

s. 469; Tresfjord Hestesenter og turveg og ridesti oppover langs Tressa. Lunkne grunneiere.

s. 477; Tiltakspenger til Holsbrua bevilges

s. 519; Tiltak for å redusere mobbing og øke trivselen på Tresfjord Oppvekstsenter. Men det er vel snart tomt, er det ikke? Et at de dyreste huset i kommunens eie, står omtrent ubrukt!?! Forstå det den som kan.

s. 520: Elevene i 5. klasse i Tresfjord skårer bra på nasjonale prøver i lesing, matte og engelsk. Bra jenter og gutter!

s. 541; Det må påkostes over 50 millioner på Tomrefjord Idrettsbygg, sikkert etter årevis med neglisjering av mellom anna vedlikehold. Pluss renter.

s. 720; Forslag om at Tresfjord Trygdeheim legges ned når ny sjukeheim er på plass

s. 779; Her ser vi at det bor 237 mennesker i Tresfjord. SINTEF har telt, som et grunnlag til det videre arbeidet med velferds- og helsesenteret.

Fra investeringsbudsjettet:

s. 834; Det foreslås at det bevilges 3,4 millioner til asfaltering av Kjersemfjellvegen. Det er bra, og nødvendig før tidens tann ødelegger veien igjen. Flott!

s. 840; Nye lokaler til Tresfjord Brannvern søkes. ET av alternativene er det Tresfjord Landbruk og Fritid AS holdt til, før det flyttet opp til hovedveien.

s. 841; Tresfjord Sylteråket foreslås bevilget litt over en halv million til innkjøpt areal ovenfor grushola til Trio Maskin AS.

s. 843; 350 tusen kroner til kirkene der asfaltering ved Tresfjord Kirke er innberegnet.

s. 864; Det bør startes opp et disposisjonsfond, altså ei sparebøsse, for å bruke av de første årene etter at nye ungdomsskole og helsehus er bygget. På samme side foreslår admin.sjef at eiendomsskatter dobles. Ta penger fra folket for å legge i madrassen? Er det mulig at de som er lavtlønna blant oss kan få et noe lettere skattetrykk? Dobling er mye.

s. 871; Regnskapet for 2015 viser en utgift på 5,5 millioner for å drive Tresfjord Skule. Vi ser at elevtallet ved Tresfjord Skole er nå nede i 38,8. Hvem den 0,8 eleven er vites i skrivende stund ikke. Det gir en kostnad pr. elev på 149 864. Som sagt, dyrt hus, og en kommune som er så ivrig i sentraliseringen, at det har ikke tid til å finne plass til andre aktiviteter i bygget.

s. 873; Tresfjord Museum får 19 000 i tilskudd. Det er en tidel av det kommunen gir til regionsmusea. Her støtter en visstnok ikke de lokale tiltaka først og fremst!

På side 458 ser vi at det foreslås å sette ned et ad-hoc-utvalg som skal se på hytte- og fritidsrenovasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.