Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Vestnes kommune – alene i fremtiden

Vestnes kommune har vedtatt å stå alene i fremtiden. Dette vedtaket er grunnet blant annet i innbyggerundersøkelser, samt at det ikke er noen naboer som vil slå seg sammen med oss. Det vil si at de fant kravene våre lite imøtekommende, og vice versa. Dette betyr at ansvaret for alle kommunale tjenester skal opprettholdes av vårt kommunestyre alene.

Det hele gjøres mye vanskeligere når regjeringen har lagt om inntektssystemet for Norges kommuner, der mindre kommuner blir ensidig lidende. Dette er pisken i uttrykket «frivillig tvang». Guleroten er bedre økonomi om man slår seg sammen med flere kommuner og kan samle minst femten tusen innbyggere innen samme kommunegrense.

Det virker som om både kommuner, fylkesmann og staten har glemt at gamle Olga øverst oppe i dalen, skal ha den samme kvantitet og kvalitet på sine rettmessige kommunale tjenester, uavhengig av kommunegrenser og innbyggertall.

Og her er vi ved spikeren i kvisten når det gjelder Vestnes kommune og fremtiden. Her må kommunestyret ta ansvar for situasjonen og foreta de nødvendige tiltak og ikke minst vedtak, som vil sikre at nettopp Olga øverst oppe i dalen, får det hun har krav på!

Prioriteringen i det kommunale regnskapet må bli, Helse og omsorg først, og så resten etter det, men med kultur foran teknisk. Sjøfronten bør glemmes, for den har vi ikke råd til. Vi må førts og fremst tenke på Olga og hennes likestilte.

Når det gjelder samferdsel, må kommunen ta tak, og sikre den, for kommunen, best mulige kryssingen av Romsdalsfjorden. Skal vi fortsatt være midt i blinken, må vi også utvikle kommunen til å bli navet i den regionale ferdselen. Med ett stort kryss med forgreninger mot Sunnmøre, Nordmøre, og indre Romsdal over Tresfjordbrua, er det naturlig å binde seg til nabokommunen Haram i vest med sammenhengende tofeltsvei. Vestnes kan bli et knutepunkt i regionen, og virkelig bli midt i blinken.

Det er med andre ord på tide kommunen begynner å kreve sin plass. På vegne av sine innbyggere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.