Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Styrke lokaldemokratiet

Et av argumentene for kommunereformen er å styrke lokaldemokratiet. Smak på det uttrykket. Styrke lokaldemokratiet. Det virker ikke på meg å bli slik når større landområder, og mange flere folk, skal samles under ett kommunestyre. Man må liksom spørre seg selv hvilket lokaldemokrati er det egentlig snakk om? Er det du og jeg, den såkalte grasrota, eller er det den lokale kommuneledelsen? Jeg er nok redd det er det siste. Hvert enkelt menneskes stilling i demokratiet blir nok ikke styrket i kommunereformen. Vi får faktisk færre valg å velge mellom ved valg, og vi blir distansert fra kommuneledelsen. Derimot blir kommuneledelsens stilling styrket. Dette er nok den sanne betydningen av utrykket «å styrke lokaldemokratiet». Som det jo ofte er innenfor styringen av landet når noe styrkes, så svekkes dessverre noe annet, og her er det grasrotas stilling i forhold til kommunestyret som svekkes, er jeg redd. Ved bruk av tvang i kommunereformen, tvinges innbyggerne inn i en ikke ønsket, svakere stilling overfor lokaldemokratiet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.