Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Sosialisme og miljø – en kontradiksjon

 

Sosialisme … det å være sosial overfor dine medmennesker. På alle felt, også økonomi. Dele Moder Norges verdier med alle som bor her i landet. Det er disse verdiene som er viktigst. Vi kan rett og slett ikke skape verdens lykkeligste land uten disse. Ofte kalt primærnæringen, utgjør disse grunnmuren i verdiskapningen i landet. Resten er som spin-offs å regne. Og disse verdiene skal vi alle ha vår rettmessige del i. Gjennom skatter og avgifter, bygger vi en velferd unik i hele verden. Bygget på tanken om en verden der vi bryr oss om hverandre. Dette koster. Store summer. Et land med vårt velferdsnivå koster gigantiske summer hvert år. Men det er verdt hvert et øre. Skal vi opprettholde og videreutvikle samfunnet slik vi og våre fedre og mødre ville ha det, må vi bruke av ressursene. Den fremste av disse er oljen. Ikke bare i kraft av sin tilgjengelighet, men i kraft av avkastning. Ingen naturressurs gir mer penger i statskassen fortere enn olje. Derfor er det naivt å tro at man skal la milliarder av kroner ligge urørt rett utenfor kysten vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.