Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Jeg er ikke konge over egne bankkonti!

I dag oppdaget jeg noe skremmende. Jeg er ikke konge på egne konti. Nettbanken prioriterer eksterne krav fremfor kontoinnehavers. Noen transaksjoner kan ikke stanses!

Det er et velkjent faktum at også internettet er befolket av godtfolk og kjeltringer, akkurat som her i den analoge verden. Noen av disse kjeltringene kan med rett kompetanse, kunnskap og verktøy legge et krav på din konto. Ja det kan skje på lovlig vis også. At en tjeneste du betaler for på nettet, f.eks. gjennom Paypal, legger inn et krav på din konto. Det kommer frem i nettbanken som et reservert krav. Ikke ennå utbetalt, men skal snart utbetales. La oss si at du har avbestilt tjenesten, men kravet kommer like godt, fordi det tilsynelatende ikke holder å si opp kontoen hos tjenesteyteren, men du må også stoppe oppdraget gitt på Paypal eller VISA også. Hva om du ikke gjorde det? Hva om det er kjeltringstreker bak? Da er det vel bare å logge seg på nettbanken og stoppe utbetalingen? Men … nei …

Og her er vi ved clouet.

Du får ikke stoppet det. Det er plutselig ikke du som bestemmer hva som skal ut av din konto. Du er ikke lenger konge på egen konto og herre over egne penger. Transaksjonen blir gjennomført enten du liker det eller ikke. Selv om det er du selv som har gitt tillatelsen eller ikke, burde du kunne stoppe transaksjonen i nettbanken.

Burde det ikke være et valg i nettbanken, på alle transaksjoner, der man med et museklikk kan stanse den? Før pengene går ut av kontoen? Man må jo når man skal betale noe, gjennom et mylder av museklikk og tastatur-tastinger for å få godtatt utbetalingen. Hvorfor har jeg ikke nok makt over egne penger til å stoppe enhver utbetaling!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.