Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Biblioteket på Helland

Som forventet ble det debatt på dagens kommunestyremøte om biblioteket som er planlagt plassert i det nye helsehuset, skulle trekkes ut, og plasseres i sentrum, eller ikke.

Selv synes jeg at å ikke inkludere området mellom rådhuset, brannstasjonen og fylkesvei 160 som en del av sentrum, blir helt feil. Det er i så fall på tide å inkludere dette området, i alle fall deler av det, som en del av Helland sentrum når legesenter, bibliotek og mye mer kommer dit.

Under workshoppene i forkant av planlegginga, ble det tidlig lagt frem ønsket om et helsehus med flere funksjoner for å skape et bedre miljø for både gamle og unge.

Her er et sitat fra side 22 i Husbankens brosjyre «Rom for trygghet og omsorg», angående Bråta bo og aktivitetssenter:
Gata gjennom aktivitetshuset er hovedatkomst for beboerne. Der passerer de kafeteria, resepsjon, kiosk, Jaktbua pub, peis, bibliotek, datarom, fotpleie, frisør og verksted. Senteret fungerer som et lokalt kulturhus med åpne aktiviteter for alle innbyggerne i kommunen. Med babysvømming i bassenget og elever fra ungdomsskolen på datarommet blir senteret også en møteplass mellom flere generasjoner.

Ungdommene bidrar med dataopplæring, i trimgruppa og som ledsagere til aktiviteter. Dette gjør Bråta omsorgssenter til et levende hus for gammel og ung, friske og syke. Ansatte mener dette er en kvalitet som blant annet bidrar til at lindrende enhet (hospiceavdelingen) også fungerer for yngre pasienter.

Stig Holmstrøm ba om utsettelse av saken, men etter et kort gruppemøte, falt forslaget mot en stemme.

Derfor er jeg for at biblioteket blir en del av det nye helsehuset. Ikke for min del, men for din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.