Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Lokal håndtering av søppel

Kan et lokalt forankret renoveringsselskap levere like god avfallshåndtering til en lavere pris? Kan Vestnes kommune gjøre dette selv?

Pensjonistpartiets Dagfinn Wiik hadde en interpellasjon på dagens kommunestyremøte der han la disse spørsmålene på bordet til ordføreren.

Vestnes AP sin representant Ø. Granberg, fulgte opp med følgende spørsmål; Er ÅRIM blitt for store? Er de blitt for dyre? Hvor tøyelig er selvkostprinsippet?

Ordfører Geir Inge Lien ga et godt svar til begge i sin utredning om ÅRIM og demokratiet, samt økonomi og lovverk, samt fordeler og ulemper med ordningen. Avtalen med ÅRIM er oppsigbar, men kostnadene og konsekvensene med det er ennå ikke avdekket.

I budsjettforslaget for 2014 opererte administrasjonssjefen med en kostnad på over 7 millioner for håndtering av husholdningsavfall i Vestnes kommune. Dette er nok blitt noe mer idag. Kan kommunen spare penger her, penger som kan brukes til skole, helse og omsorg? Kommer kommune her for lett ut av sitt lokale tilretteleggeransvar?

Ved stadig strammere overføringer fra staten, blir kommunen tvunget til å se på nye måter å spare penger på. Kanskje på tide å være litt uortodoks?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.