Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Innspill til innlegg i Bygdebladet i dag Liberalisert innvandringspolitikk

Nei. Arbeiderpartiet liberaliserer ikke innvandringspolitikken.

Nei, stortingsrepresentanter Flølo og Johansen, Arbeiderpartiet har ikke forlatt den ansvarlige linjen i innvandringspolitikken, hva du enn legger i det. Men vi ser på begge sider av saken. Både fra Norges ståsted, og flyktningens. Menneskeskjebner er ikke noe man skyfler under matten. Kanskje det burde si noe om oktoberbarna at forslagene fremmet av AP ble vedtatt i Stortinget kun mot FRP sine stemmer.

Sårbarhetskriteriet er ikke til for at flere skal få opphold i Norge. Målet med innvandringspolitikken er ikke å returnere flest mulig. Målet er å hjelpe flest mulig av de vi skal hjelpe. Dette er ikke en konkurranse. Det er medmenneskelighet.

Tror ikke at opprettingen av de feil som så ut til å kunne bli gjort når det gjelder oktoberbarna, fører til flere «grunnløse asylsøkere», men flere flykninger banker nok på vår dør. De sakene skal behandles med høy etisk og moralsk standard. Å føre en inhuman innvandringspolitikk bare for å statuere et eksempel, holder rett og slett ikke.

Som et eksempel på en litt forutinntatt innvandringspolitikk er dette sitatet fra innlegget; «En annen problematisk side ved liberaliseringene, er at det kan gi mange asylsøkere falske forhåpninger om at de får bli i Norge» Har dere to allerede avgjort en stor del av fremtidige asylsøknader? Skal utallige skjebner avvises på grunnlag av dette, og ikke reelle årsaker til at de ble flyktninger?

Litt oppsiktsvekkende er at dere, konsekvent og kategorisk utbasunerer at oktoberbarna ikke har behov for beskyttelse. Et nesten enstemmig Storting var totalt uenig med dere i det!

Klart Norge er et av de mest attraktive landene å søke opphold i siden vi, av FN, flere ganger er kåret til verdens beste land å bo i. Her passer det å skyte inn, at det ikke er på grunn av FRP sin politikk.

Når det gjelder FRPs mantra i innvandringspolitikken om en «streng og rettferdig» innvandringspolitikk, tror jeg bestemt at partiet nå har gjemt seg bak ordet «streng», sammen med ordet «rettferdig». Jeg tror FRP er garantisten for en innvandringspolitikk som vil føre til flere unødige avslag i årene som kommer. Dette grunner jeg med det jeg oppfatter som partiets bastante måte å fremme en partipolitikk født i narsissismens empatiløse tegn.

 

Øyvind Granberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.