Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Er Møreaksen bra for Vestnes?

Ja, men som det er med alt annet her i livet, hvis man utnytter mulighetene riktig.

Møreaksen kan være for Vestnes det en riksvei er for en jordbærselger ved veikanten. Veien kommer med trafikken, det vil si aktiviteten og plattformen, og vi andre stiller med jordbæra.

Først av alt, bør det klargjøres om massen fra den undersjøiske tunellen kan brukes til en dypvannskai utfor Storvika eller Naustbakken der det nåkså brått blir 40 meter dypt. Er det behov for en slik kai? Kan mye av godstrafikken på kjøl ankomme hit for å levere til hele fylket? Er det andre kaier i nærheten som allerede er etablert og som egner seg bedre? Veien til nordre deler av Sunnmøre og til nordsiden av Romsdalsfjorden, er jo veldig kort når Møreaksen er etablert.

Kan det i tillegg etableres tilbud til de farende i form av en veikro, rasteplass m.v. i området rundt tunellinngangen ved Neråssetra?

En ting er i alle fall sikkert, og det er at veien fra Vik og til Sunnmøre MÅ være på plass i det tunellen åpnes. Det er ikke akseptabelt selv i en kortere periode å sende denne trafikken gjennom Helland. Dette er heller ikke interessant rent samfunnsøkonomisk, slik Møreaksen er ment å være.

Også veien fra Vik til Tresfjordbrua må være på plass slik at trafikken fra Molde og innover til Rauma ikke må gjennom Helland. For mye trafikk gjennom Helland vil ha en negativ effekt på bo- og etableringslyst i området fra sentrum til Stokkeland.

Skipsindustrien i kommune, og da Tomrefjord spesielt, får en mye bedre tilførselsvei, og dette vil gi en bredere plattform for ytterligere vekst ikke bare i kommunen, men også være av stor verdi for hele den maritime klyngen.

Når det gjelder hurtigbåten, må den fortsette i sin rute, og på den måten være med på å etablere Vestnes kommune som en bostedskommune for de som vil jobbe i Molde, men bo utenfor det bynære miljøet. En nedlegging av dette tilbudet vil, helt til bompengeløsningen forsvinner, ha en negativ effekt på veksten i Vestnes kommune, og da spesielt i sentrum. I tillegg må nye kollektivruter for pendlere og andre reisende etableres både østover og sørover fra Helland.

Dermed kommer Vestnes kommune til å bli kommunen ved veikrysset midt i fylket. Kort vei til to flyplasser, en togstasjon, gode kaianelgg, og pendlerbåt til Molde.  Her ligger det mange utfordringer og venter, men utrolig mye muligheter for vekst og verdiskapning om disse blir ivaretatt på den beste måten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.