Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Raset i Smidalen

Rundt 1750 gjekk det eit ras i Smidalen. Det var nære på at det tok alle husa som låg på Langåkra den gongen. Folk sprang av garde for å berge livet, men det var ei kone med eit nyfødt barn som ikkje rakk å komme seg nokon veg. Ho sto i døra med barnet når raset nærma seg, og ho bad til Gud. Idet raset kom frem til huset, delte det seg i to, og for forbi på kvar side av huset. Både kona og barnet vart spart for ulykka, Ungen var han Rasmus, som vart gift med enka etter Knut Larså på Nerhiem. (fritt frå side 70 i Bygdebok forTresfjord 1959 – Agnar Skeidsvoll)

Bildet ovanfor er tatt sånn  cirka fra Smidalen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.