Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Hekser og trollmenn, spøkelser, varulver, smådjelver og troll.

 

Hekser og trollmenn, spøkelser, varulver, smådjelver og troll.
Det digitale sagnkartet er resultatet av et samarbeid mellom Norsk Folkeminnesamling ved IKOS og vårt svenske søsterarkiv i Gøteborg; Institutet för språk och folkminnen.

Sakset fra Uio sitt Sagnkart:

 

Hekser og trollmenn, spøkelser, varulver, smådjelver og troll.

30 januar 2018 har sagnkartet Norgespremiere, en digital plattform med tusenvis av fortellinger fra Norge og Sverige fra våre folkeminnesamlinger.

Gå til Sagnkartet

Les mer om sagnkartet

Sagnkartet retter seg mot en bred allmenhet og er et ledd i vår satsning om å gjøre tilgjengelig folkeminnesamlingen og dermed øke interessen for, og kunnskapen om folkeminner. Det nordiske kartet inneholder over 6000 fortellinger, knyttet til det sted der fortellingen (sagnet) ble samlet inn.

Tanken er at de som er interessert i historiske fortellertradisjoner skal kunne finne fortellingene og også bidra til kartet med flere fortellinger. Kartet som nå lanseres er første ledd i kartprosjektet over norske og svenske fortellinger fra arkivene som tenkes bygges ut fremover.

”Lagre dine favorittfortellinger”

Noen av funksjonene i Sagnkartet er heatmap, der du kan få et overblikk over antall sagn per område, og Mine sagn, der du kan lagre dine favorittfortellinger og dele dem med venner via sosiale medier.  Kartet kommer til å bli bygget ut i løpet av året. Vi håper på å få hjelp fra brukere av kartet. Finner du feil eller kjenner til personene som omtales i kartet er du velkommen til å kontakte oss. Det samme gjelder om du er interessert i å hjelpe oss med flere sagn eller transkribere noen av de gamle fortellingene for å tilgjengeliggjøre flere fra ditt eget hjemsted. 

Vil du bidra, send innspill til folkeminner@ikos.uio.no

Svensk-norsk samarbeid

Det digitale sagnkartet er resultatet av et samarbeid mellom Norsk Folkeminnesamling ved IKOS og vårt svenske søsterarkiv i Gøteborg; Institutet för språk och folkminnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.