Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Regjeringsforslag svekker inntektene til distriktskommuner

I stillhet har Kommunal- og moderniseringsdepartementet forberedt nye beregningsmåter som vil redusere tilskuddene til utkantkommuner.

I sitt utrettelige arbeid for å redusere velferden for Norges befolkning, kommer nå KMD med en revisjon av distriktsindeksen. Man skjønner utfra de siste års reformer og endringer, at her vil noen kommuner tape penger.


Vestnes blir rammet hardt. Foreløpig indikerer den nye indeksen av kommune vår vil få overføringene fra staten reduser med over tre millioner kroner. Det er dårlige nyheter til en kommune som er spådd flere millioner i underskudd inneværende år.

Vi vet alle hva dette vil innebære. Kommunen må spare inn. Størstedelen av budsjettet går til de som er avhengige av kommunens tjenester, som skoler og helse og omsorg. Her blir det igjen nedskjæringer.

Igjen rammes de svakeste av den blåblå regjeringens saldering av velferdsstaten Norge.

Les mer her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.