Engasjert

Sosialdemokrat

På tide i tvinge oss selv inn i EU?

Verden blir mindre. Folk lever stadig tettere. Det tar rundt to døgn å reise Jorden rundt i dag. I den globale sammenhengen blir Norge en liten nasjon.

Menneskets historie viser med all tydelighet at det er i grenseland mellom ulike grupperinger uroens frø er sådd. Gjennom årtusener har disse forskjellene bidratt med alt fra nabokrangel til verdenskriger.

Tidlig i historien var en stammes eller et lands rikdom basert på plyndring av naboer. Djengis Kahn, Alexander den store, Cæsar, Napoleon og et ukjent antall krigerske ledere opp gjennom årtusenene, bidrog til sitt lands velferd gjennom krigsutbytte. Snart utviklet nyetablerte land egne hærer. Snart sto et lands hær mot ett eller flere andre. Hærene møttes på slagmarken. «Last man standing», var vinneren. Stort krigsbytte ble fraktet til hjemlandet.

I dag er nok tiden der store hærstyrker møtes til dyst over. I dag kommer den største trusselen ikke fra et land eller nasjon, men fra ressurssterke organisasjoner som IS, Al Qaida, m. fl. Fienden er ikke på den andre siden av en grense lenger, han er blant oss. Bor blant oss. Lydige medlemmer av organisasjoner som kan bringe hele nasjoner i kne. Villige til å dø for sin sak.

Tradisjonelle militære løsninger fungerer derfor ikke lenger. President Bush jaget bin Laden med B52 bombefly, men det var en liten bakkestyrke som fanget ham til slutt. Dette viser at for å avsløre og møte fienden blant oss, må det brukes andre metoder, enn militære.

Derfor må trusselbildet revurderes.
Forsvaret reformeres. Allianser må knyttes.

For under dette nye trusselbildet kan ikke Norge stå alene. Vår tilhørighet til NATO er ingen garantist for vår frihet og velferd. Trump har vist hele verden at man ikke lenger kan stole på USA. Vil EU ile til unnsetning et land som ikke er medlem?

Vi er litt over fem millioner mennesker her i landet. Vi har ingenting å stille opp mot den nye faren. Vi trenger tryggheten en storebror kan gi oss, i den utrygge skolegården.

Vår storebror er EU. Bøllene er i både det fjerne og nære Østen.
Et samlet Europa er den eneste løsningen. Et samlet Europa er det nærmeste Norge kommer en garantist for fred og utvikling i en stadig krympende verden.
Dette gjelder både nasjonal sikkerhet og finansiell markedstilgang.

Ute i verden finnes det enkeltmennesker som eier enorme formuer. En av dem er verdens rikeste mann Bill Gates, som med sin private formue alene kan dekke utgiftene på inneværende NTP. De 10 – ti – rikeste menneskene i verden har til sammen en formue større ennNorges BNP. De femti rikeste kan nok skrape sammen nok til å kjøpe hele landet.

Alene er vi et lett bytte. 49 jagere, 5 fregatter og 60 000 soldater … og ikke en eneste nordmann på Forbes 400.

Spørsmålet er også om velferden kan opprettholdes som fullverdig medlem av EU? Norge er fra før av en av de mest ivrige landene til å implementere nye direktiv, og likevel opprettholde dagens velferdsnivå. Den største faren mot velferden, har nok sine røtter internt i landet.

På tide å tvinge oss selv inn i EU?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.