Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Integreringstanker

Det å komme til et vilt fremmed land som Norge for en som er født i Levanten, eller andre fjerne strøk, er en overgang svært få takler. Kulturkollisjonen blir formidabel.

Når så innbyggerne i det nye landet, attpåtil krever at du skal strippes for all arv du har fått i hjemlandet, og i løpet av kort tid, bli norsk?!? Ja, da butter et for de fleste.
Nordmenn som etablerer seg i utlandet, som f.eks. Spania, søker sammen, og opprettholder sin kulturelle arv, som en øy i det spanske samfunnet.
Burde ikke pakistanere som vil bosette seg i Norge, få være seg selv? Lytte til arabisk musikk, be til sin gud, ja, være seg selv? Det er for meg innlysende. Å kreve at en innvandrer skal spenne på seg skia fra første stund blir for overfladisk.
Problemet her i verden er ikke at noen av oss tror på ulike guder, eller at vi kommer fra ulike kulturer og miljøer. Problemet er når vi ikke aksepterer at noen er annerledes, og så utfører handlinger som man mener vil ta bort annerledesheten. Hvor mange nordmenn vil ha flyttet til Spania, hvis det ble stilt krav om en total konvertering av språk, tro og kultur?

La andre mennesker, uansett rase og tro, få være seg selv. Vær du deg selv nok! La definisjonen av uttrykket «å være norsk», begrense seg til at man bor i Norge, og lar andre få leve livet sitt i fred. Det siste er alfa og omega!
Jorden blir stadig mindre, og det er over 7 milliarder mennesker som ikke er som du her. På tide å akseptere annerledeshet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.