Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Skorgen Vel mister grendehuset?

Vestnes formannskap legger frem en innstilling til kommunestyret der det foreslås å legge Skorgen Skule-bygget ut til salgs på det åpne markedet.

Det vil gjøre det nesten umulig for en fattig velforening å kjøpe det. Det er også et spørsmål om dagens leiekontrakt velforeningen har med kommunen, kan videreføres med nye eiere. Egentlig så vil de nye eierne ta over eiendommen med de forpliktelser som er vedheftet, men avtalen er styrt av husleieloven, og kan dermed på kort varsel sies opp.

Skorgen Vel har i et brev til Vestnes kommune skissert opp to mulige løsninger. Enten får de ta over deler av bygget, eller så kan de kjøpe bygget, for en rimelig penge. Med tidligere skolebyggsalg i minnet, og som egentlig skaper en presedens, så burde kommunen selge huset til velforeningen for en symbolsk sum, spesielt nå slike foreninger er kommunens forlengede arm inn i lokalsamfunnet.

Her må fornuften seire, og velforeningen tilgodesees.

2 thoughts on “Skorgen Vel mister grendehuset?

  1. Ikke alle aktiviteter kan flyttes og utøves i sentrale områder av kommunen. Derfor har alle bygdelag behov for egne møteplasser i sine lokalmiljø!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.