Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Kjære Vestnes kommunestyre

Bruk kommunens penger først og fremst på innbyggerne, og da der innbyggerne bor! Innbyggerne bor også i bygdene. Inspirer til vekst også der!

Kjære nye Vestnes kommunestyre

Da er valget over og kampen om makten er i gang. Viktige verv i utvalg, komiteer og styrer skal besettes. Det ble ikke noe ordførerskifte denne gangen. Folk er stort sett fornøyd med den egentlig kjekke karen som har ledet kommunestyret de siste åra. Lykke til med ny periode, Geir Inge.

Men, kan du være så snill, og sørge for at du og kommunestyret, sammen med administrasjonen prioriterer bygdene i budsjettene som kommer? Joda, jeg vet om Stella Maris og planer om nye skolebygg. Men det er så fordømrade håpløst å se på at kommunestyret bruker flere titalls millioner blant annet på sjøfront, 4, arm, asfalt på Kjersemfjellvegen, for så å legge ned skoler de plutselig ikke har råd til?!? Disse tre prosjektene representerer langt over ti års drift av skolene i Fiksdal og Tresfjord.

Den fjerde arm?! Hva skal vi med den? Det er ikke kommunens oppgave å drive bobilparkering. Dette er et konkurransevridende tiltak, som uten tvil går utover etablerte tilbud til feriefolket andre steder i kommunen.

Kjersemfjellvegen kostet langt mer enn den smaker. Siden det på andre siden av grensen ser ut til at de aldri kommer noen oppgradering, er veien egentlig en dyr helårsvei til de få hytteeierne oppe på fjellet. Ber du folk i Fiksdal eller Tresfjord å velge mellom skole eller vei opp til fjellet, så er vel svaret klart som friskt fjellvann.

Sjøfronten … Nok et sluk som sprakk med 15%. trenger jeg å si moe mer? Flere års skoledrift rett i d.. , eh, sjøen.

To av disse tre nevnte prosjektene er i sentrum. Er det da for mye forlangt å si at nå må kommunestyret satse på bygdene?

Når så «Det Store Bygdetjueriet» er over, og bygdene er tømt for reelle og åndelige verdier, er det da for mye forlangt at bygningene overlates bygda vederlagsfritt? Som en kompensasjon for tapte skoler, institusjoner, arbeidsplasser, tilhørighet og identitet? Hvorfor skal innbyggerne i f.eks. Skorgen, Tresfjord og Fiksdal, uten noen slags form for kompensasjon miste skolene og institusjonene de har hatt i mange, mange år? Skoler de har bygd samfunnet rundt. Samtidig vil kommunen tjene penger på et eventuelt salg av skolebyggene? Dette passer dårlig med kommunestyrets rolle som tilrettelegger, en rolle det også har utenfor sentrum.

Til slutt en oppfordring til ordføreren, kommunestyret og administrasjonssjefen; Bruk kommunens penger først og fremst på innbyggerne, og da der innbyggerne bor! Innbyggerne bor også i bygdene. Inspirer til vekst også der!

Øyvind Granberg

Engasjert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.