Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Barnehageplasser mangler!

Barnehageplasser er utrolig viktig for tilflyttingen. Manglende dekning her vil føre til mindre tilflytting, og mer utflytting. Er det det kommunestyret vil?

Det er med litt forskrekkelse jeg opplever at bygda vår sannsynligvis blir kommunestyrets største offer i det store bygdetjueriet. Nå rammes vi av manglende ressurser til nok barnehageplasser.
Flere småbarnsfamilier får ikke kabalen til å gå opp. Vi over femti, husker godt da vi selv var i etableringsfasen, og økonomien var så trang at man kunne ikke engang kunne unne seg en liten søndagstur i bilen.
I dag må begge ha lønnet arbeid skal et godt hjem etableres.
Slik situasjonen er for familier med små barn her i kommunen, er det en fare for at en av foreldrene må ta seg ut en ulønnet permisjon. Da forsvinner halve inntekten til husstanden. Det er rett og slett en katastrofe.
En annen løsning som kan tvinge seg frem er å søke barnehageplass i en nabokommune. Det ville vært en fallitterklæring for vår egen, der rollen som tilrettelegger i bygdene er forsømt.
Ved å ikke kunne tilby full barnehagedekning i utrydningstruede bygder, arbeider kommunestyret mot sine egne innbyggere og utviklingen av samfunn utenfor sentrum.
Barnehageplasser er utrolig viktig for tilflyttingen. Manglende dekning her vil føre til mindre tilflytting, og mer utflytting. Er det det kommunestyret vil?
Det hele får et grelt skjær av rødt, og en vond smak av sentralisering, når mangelen grunnes i innsparinger. Innsparinger som fører til redusert personale i sektoren. Bare siste året har kommunestyret redusert barnehagepersonalet med over to årsverk.
Dette i en tid da flere titalls millioner er brukt på asfalt på fjellet, promenade ved sjøen, og nye millioner skal brukes på en unødvendig fjerde arm. Dette er penger som kan sikre fullbarnehagedekning for all fremtid.
Våre politikere blir avslørt, og vil dømmes, etter sine økonomiske prioriteringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.