Engasjert

Sosialdemokrat

Kommunen må spare penger!

Kommunen må spare penger. Skoler i bygdene må legges ned. Institusjoner m.m. må flyttes inn til sentrum. Nyttår, nytt budsjett og kommunen må spare enda mer penger. Vår felles tjenesteyter er blitt en profittjagende organisasjon.

Det koster å være tilrettelegger i samfunnet. Folket i bygdene betaler eiendomsskatt, men ser lite til den selv. Et mål med dette lovbestemte landeveisrøveriet, er at sentrum vokser på bekostning av bygdene som tappes for sine hardt opparbeidede verdier. Det store paradokset er at Det Store Bygdatjueriet er delfinansiert av skatteinngangen fra de samme bygdene!

Nei, kommunen bør ikke jage overskudd. Det er etter min mening helt uetisk. Det blir feil prioritering når kommuneledelsen syter over mulig underskudd i år, når det settes i gang prosjekter i millionklassen for å gi bobilfolket en parkeringsplass. Det gir et helt feil inntrykk når skoler legges ned samtidig som flere titalls millioner kroner legges ned i sjøkanten. «Men det er fra et annet budsjett», er omkvedet det fra andre siden av bordet. Ingen nevner at det hele kommer fra den samme sekken.

Tæring etter næring, heter det. Prioritering av midler en rår over. Hvor mye skal en bruke, og hva eller hvem skal en bruke de på.  Budsjettet er en kommuneregnskapsprioriteringshovedliste. Slik vil kommunen forsøke å bruke midlene, og alt for ofte ser vi at materielle goder prioriteres foran menneskene som trenger det. Nytt sykehjem er, om ikke «too late», så i alle fall «too little». Kommune har ikke råd. Kommunen må spare penger. Bygdene og mennesket kommer i andre rekke.

Hvert år blir budsjettene behandlet etter ostehøvelmetoden. Osten er av typen Helse og omsorg og skole. Det er ikke mange dragene til med ostehøvlene, før vi likeså godt kan legge ned hele suppedasen, og la de virkelige profittjagende kreftene få slippe til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.