Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Sjølkost

Sjølkost?!?! Smak på det ordet. Er det noe som antyder at det finnes grenser for hva som kan være sjølkost? Om jeg kjøper en vare i en butikk til kr. 10,- eller den samme varen i en annen butikk, til kr. 15,- så er begge summene som sjølkost å betrakte.

I budsjettforhandlingene desember 2020 ble det vedtatt å øke renovasjonsgebyret for 2021 med 10% fra 2020-nivået. Fremdeles sjølkost, fordi det er firmaet som driver aktiviteten som setter nivået, ikke kommunestyret.

Inflasjonen (KPI) lå i november 2020 på 0,7. En økning på 10% i de kommunale avgiftene er da himmelhøyt over dette, og må ansees som en snikinntekt, men for hvem? Kommunen eller ÅRIM? Vel, den saken er vel klar; Det er inntektsforhøyelse for ÅRIM; og fremdeles sjølkost for Vestnes kommune.

ÅRIM jobber for kommunen og utfører jobben med renovasjon. Det ser ut til at det ikke eksisterer noen avtaler som holder deres investeringer eller prisendringer til et fornuftig nivå, sett med brukernes øyne.

For noen år tilbake økte gebyrene for renovasjon mer enn en gang med 16%. Vestnes kommunestyre er egentlig ikke herre i eget hus, da bestemmelsen av prisnivået på kommunale renovasjonsgebyr gjøres utenfor kommunestyresalen. Kommunestyret må følge på.

Hvem bestemmer egentlig her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.