Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Prioriteringslista

2021 tirsdag 12 januar

  1. Bebuarar i institusjonar og omsorgsbustadar
  2. Alder 85+
  3. Alder 75 – 84
  4. Alder 65 – 74
  5. Alder 18 – 64 med medisinske risikotilstandar
  6. Helsepersonell og andre tilsette med pasientnær kontakt

Når du reiser med fly er det opplyst i midtgangsshowet til flyvertene at du ved en gitt situasjon skal sørge for surstoffmaske til deg selv, FØR du hjelper passasjeren i nabostolen, det være seg et fremmed menneske eller ditt eget barn. Dette for at du skal ha større sjanse til å hjelpe til.

Prioriteringslisten for koronavaksineringen norske helsemyndigheter har etablert, og som er lagt ut på Vestnes kommune sine nettsider, følger ikke dette prinsippet, i det hele tatt.

Slik listen er lagt ut, og med faren for å bli smittet en andre gang, og med virusets evne til å mutere i tankene, burde ikke helsepersonell få vaksinen først? Slik at faren for at de går rundt på institusjoner og smitter og re-smitter pasienter reduseres. Det har vist seg at man kan smittes to ganger. Burde ikke personellet som skal jobbe med både smittede og ubesmittede klienter, vaksinerte og uvaksinerte, i størst mulig grad, være smittefri?

Og … Burde ikke den største aldersgruppen, som inneholder landets arbeidstakere få vaksinen som gruppe nummer to. Slik at vi kan få Norge fortest mulig i gang igjen?

Og … Hvorfor kan ikke mennesker som til daglig gjennom jobben har nærkontakt med svekkede klienter, vaksineres snarest!?!?!

I dag melder NRK M&R at FHI anbefaler derfor en «nøye avveiing av nytte versus ulempe» ved vaksinering av svært skrøpelige pasienter og personer med dødelige sykdommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.