Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Hurra!!!

Den 24.20.2015 ble bomstasjonene på Tresfjordbrua og Måndalstunellen aktivert. Innbyggere i Tresfjord så for seg et trafikalt hinder de neste 15 årene. Men slik skulle det ikke gå. I dag er begge prosjektene bompengefri.

Vågstranda og Hjelvika kom praktisk talt innom en bomring når bommene ble aktivert i 2015. De måtte betale bompenger uansett hvilken retning de reiste i.

Rundt Tresfjordbrua ble det etablert en bompengeløsning som skulle verne lokaltrafikken mot et uforholdsmessig bompengepress. Det var egentlig ikke så vellykket. Manglende forståelse av løsningen, førte i flere år til endrede handlemønster som ikke va til Tresfjord sin fordel.

Oppsettet som ble kalt en omvendt timesregel, var såpass komplisert at det i årene etterpå var antatt at det koster penger å kjøre inn til Tresfjord. Det var en feiltolkning, som ble gjentatt så mange ganger at det til slutt ble en «fake news» som alle trodde på. Reglene på dette trepunkts bomprosjektet, var så komplisert at når daglig leder i Eksportvegen AS gikk ut i avisene for å forklare og klarlegge, bommet også han på hvordan systemet fungerte. Til og med så sent som i sommer, under en drosjetur ble jeg oppmerksom at til og med Pasientreiser tolket bompengesystemet feil.

Den 1 februar 2020 spyttet staten inn ca. 175 millioner kroner og den 7.2.2020 ble bommene ved Vågstrandstunnelen slått av.

Den 15.1.2021 kl. 12:00 ble bompengeinnkrevingen over Tresfjordbrua avsluttet.

Dermed er Møre og Romsdal bompengefritt!

… og bra er det!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.