Tresfjording

Engasjert

Sosialdemokrat

Blår i egne øyne

Fra VA: “Mellom anna skal Vestnes kommune gjennom ei større omorganisering, det skal arbeidast meir aktivt for å få ned sjukefråver, og det skal vere meir heilskapleg tenking. Det skal også arbeidast for å redusere behovet for spesialundervising i grunnskulen.”

Dette for å imøtekomme underskuddet på over 5 mill. i 2019, og det samme på over 14 mill. i 2020. Hvis etterslepet fra 2019 ikke dekkes inn dette regnskapsåret, havner kommunen på ROBEK-lista.

Dette vil også i neste års regnskap gjelde etterslepet fra 2020, som er omtrent tre ganger så stort.

Ettersom jeg husker er det i mange foregående år jobbet med nettopp disse to utfordringene, men resultatene har vært så som så.

Kommunestyret velger altså å bekjempe de to siste års underskudd, med tiltak som, gjennom mange år, har gitt liten eller ingen positiv innvirkning på budsjettet.

Kaster kommunestyret blår i egne øyne her?

2 thoughts on “Blår i egne øyne

 1. Jeg klarer ikke å la være å kommentere.
  Høyt sykefravær og høy “turnover” er et velkjent resultat av dårlig ledelse.
  Vi snakker om noe så enkelt, men så utrolig vanskelig å praktisere, HR og personalledelse.  “Walk the floor” ledelse fungerer ikke i dagens arbeidsliv.
  Vil anbefale dere politikere om å åpne bøker om hard og myk HR.  Dessuten, har en et langt yrkesliv bak seg, er det ikke noe vanskelig å registrere hva som benyttes enkelte steder i organisasjoner.  Spennende felt, men akk så undervurdert!
   

 2. Lederne i norske kommuner ser ut til å fokusere mer på målene, og mindre på de menneskelige ressursene som skal til for å nå disse målene. Det virker som at de ansatte blir færre og arbeidspresset på den enkelte øker, ved stadige nedskjæringer i strevet med å nå pålagte mål. Målene styres i stor grad av fordelingen av tildelte overføringer.
  Kommunestyrets prioriteringer av tildelte overføringer viser år etter år nedskjæringer i den sektoren. Jeg foretrekker å legge skylden på høyt sykefravær der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.