Kan et glass øl om dagen gi deg et lenger liv?

Ting tyder på det. En studie på 80.000 voksne utført av Pennsylvania State University har funnet ut at en halvliter eller to om dagen kan redusere risikoen for å få slag eller utvikle hjerte- og karsykdommer.
Forskning, gjennomført på voksne mennesker i Kina, avslørte at et moderat daglig inntak av øl vil bremse nedgangen av lipoprotein (HDL), det gode kolesterolet, mer enn det å ikke drikke øl i det hele tatt.
Faktisk er det, overraskende nok, flere helsemessige fordeler som gjemmer seg i en halvliter øl …

1. Øl reduserer risikoen for nyrestein
En studie fra 2015 antyder at risikoen for utvikling av nyrestein avtar ved et visst forbruk av øl. Finske forskere, ledet av Dr. Tero Hirvonen av National Public Health Institute of Helsinki, utførte en detaljert studie på 27.000 middelaldrende menn, og konkluderte med at «en flaske øl om dagen, kunne redusere risikoen for nyrestein med opptil 40 prosent».
Forskerne merket seg at både vann og alkohol som finnes i øl øker urinstrømmen og fortynner urin, og dermed reduseres risikoen for nyrestein. Øl kan også «øke utskillelse av kalsium», hovedbestanddelen av nyrestein, sa Hirvonen.

2. Øl beskytter mot hjerteinfarkt
Et forskerteam ved University of Scranton i Pennsylvania fant ut at mørkt ale og stouts kan redusere faren for hjerteinfarkt.
Åreforkalkning, når blodårene blir kledd innvending med kolesterol og andre fettstoffer, er kjent for å forårsake hjerteproblemer, men Dr Joe Vinson, professor i kjemi og hovedforfatter av en 2000 studie på temaet, viste at øl kan redusere risikoen for denne sykdommen med så mye som femti prosent. Men forskerne er veldig snar med å legge til at moderasjon var viktig for å få ønsket effekt.

3. Øl reduserer risikoen for slag
Studier av både Harvard Medical School og American Stroke Association har vist at personer som drikker moderate mengder øl, kan redusere risikoen for slag med opptil 50 prosent, sammenlignet med ikke-øldrikkere.
Iskemiske slag er den vanligste typen av hjerneslag. De oppstår når en blodpropp blokkerer strømmen av blod og dermed oksygen til hjernen. Når du drikker øl blir blodårene mer fleksible, og blodstrømmen øker dermed betydelig.
Som et resultat, er risken for blodpropper redusert, og risikoen for å få slag minker tilsvarende.

4. Øl styrker beina
Øl er kjent for å inneholde store mengder silisium, et element som fremmer benvekst.
Men du må få den rette balansen. Studier ved Tufts University i Massachusetts fant at ett eller to glass med øl om dagen, kan redusere risikoen for beinskjørhet mer enn det vil øke risikoen for andre skader.
Så vær forsiktig når du besøker ølkilden i helgen. Hvis du drikker for mye, vil beina svekkes og et fall på veien hjem kan resultere i stygge brudd. Drikk rett mengde, og du vil gå hjem med beina og, ikke minst, verdigheten intakt.

5. Øl, reduserer risikoen for diabetes
I 2011 fant Harvard forskere at middelaldrende menn som drikker ett glass øl eller to hver dag, ser ut til å redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2 med opptil 25 prosent. Dr Michel Joosten, professor ved Harvard School of Public Health, studerte 38.000 middelaldrende menn, og konkluderte med at alkoholinnholdet i øl øker insulinfølsomheten, noe som igjen bidrar til å hindre diabetes. I tillegg er øl en god kilde til oppløselig fiber, et kosttilskudd som bidrar til å kontrollere blodsukkeret, og som spiller en viktig rolle i kostholdet til folk som lider av diabetes.
Så, om du har diabetes eller ikke, et glass øl er akkurat hva legen bestilt.

6. Øl reduserer risikoen for at Alzheimers
Studier fra 1977 har antydet at øldrikkere kan ha opptil 23 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle kognitiv svekkelse, dvs. Alzheimers sykdom eller andre former for demens. Men til tross for at statistikken taler for seg selv, så avslørte ikke studien, som inkluderte mer enn 365.000 mennesker, årsaken til hvorfor moderat øldrikking kan ha en så gunstig effekt. En teori antyder at kardiovaskulære fordeler oppnås med et mer moderat alkoholforbruk, for eksempel økningen av det gode kolesterolet, også kan forbedre blodstrømmen i hjernen, og således hjernemetabolismen. Med andre ord, du tenker klarere.
Silisiuminnholdet av øl kan også være en av årsakene. Silisium beskytter hjernen mot de skadelige effektene av aluminium i kroppen, og en av årsakene til Alzheimers.

7. Øl kan kurere søvnløshet
Øl er en naturlig kveldsdrikke. Ales, stouts og lagerøl stimulerer produksjonen av dopamin, et stoff som leger gir mot søvnløshet. Ifølge forskning utført ved Indiana University School of Medicine, øker bare en liten smak av øl, mengden av dopamin i hjernen, og du blir roligere og mer avslappet. Men forskerne har funnet ut at disse effektene oppnås allerede etter bare en ytterst liten smak, faktisk ved en ussel 15 milliliter porsjon. Det tilsvarer en spiseskje med øl.

8. Øl kan stoppe grå stær
For mye øl og synet blir uskarpt, men med akkurat den rette mengden, vil øynene dine ha nytte av drikken. Forskere ved University of Western Ontario funnet at antioksidanter som finnes i øl, spesielt øl og stouts, beskytter mot mitokondrieskade.
Grå stær dannes når mitokondriene, de delene av en celle som er ansvarlige for å omdanne glukose til energi, i øyets ytre linse blir skadet. Antioksidanter beskytter mitokondriene mot denne skaden. Derfor anbefaler forskerne i studien, et glass om dagen for å holde øyelegen unna.

9. Øl kan kurere kreft
Kan øl kurere kreft? Forskere ved University of Idaho tror det. I januar 2016, ved National Meeting of the American Chemical Society, viste forskere til funn som antydet at en viktig ingrediens i øl kan brukes i kampen mot kreft og inflammatoriske sykdommer. Syrer, som finnes i humle, humuloner og lupuloner, har evnen til å stoppe bakterievekst og sykdom, og forskerne håper å finne en måte å trekke ut disse forbindelsene og fremstille dem syntetisk, for så bruke dem til å utvikle aktive legemidler i kreft-behandlingen.

10. Øl hjelper deg ned i vekt
Det kan virke merkelig, siden det heter «ølmage» etter myten om effekten av for mye øldrikking, men forskere ved State University of Oregon synes å mene at øl kan hjelpe deg å tape noen kilo. Forskerne publiserte en studie tidligere i år, som viser at et stoffet xanthohumol, som vanligvis finnes i humle, kan senke sjansene for å utvikle metabolsk syndrom, en tilstand som gir fedme, forhøyet blodtrykk, økt blodsukker og høye lipoprotein (HDL) kolesterol nivåer. Forskerne konkluderte også med at du må drikke mer enn 3500 halvlitere med øl hver dag for å føle fordelene av «mirakel»-miksturen, og at det virkelige mirakelet ville være om du, i det hele tatt, er i live etter et slikt inntak

.

Kilde: The Telegraph


Publisert

i

av

Stikkord: