morderbander i fri utfoldelse

«The Islamic State has drawn tens of thousands of people from around the world by promising paradise in the Muslim homeland it has established on conquered territory in Syria and Iraq.

But in reality, the militants have created a brutal, two-tiered society, where daily life is starkly different for the occupiers and the occupied, according to interviews with more than three dozen people who are now living in, or have recently fled, the Islamic State.»

Kilde …

 

Det er merkelig at en samling av røverbander, som IS egentlig er, kan drive med drap og tyveri over en stor del av Midt-Østen uten at nabolandene evner å forsvare seg, eller gjøre slutt på raidene.

Etter det jeg kan finne ut på ulike nettsider, som denne, har de maksimalt 200 tusen menn under våpen. Ikke mer. CIA sier maks noe over 30 000. De har heller ikke noe særlige våpen utover noe batterier og handvåpen. Vi har jo sett dem. Toyota’er med påmonterte 12,7mm maskingevær. Ikke noe særlig å skryte av.

Hva så med landene rundt, som er så merkelig stille. Iran kan stille en hær på ca. 22 millioner. Syria kan stille med ca. 5 millioner. Jordan kan stille med ca. 1,5 millioner. Saudi Arabia kan stille med over 7 millioner. Irak med nesten 8 millioner. Det er godt over 40 millioner mann med sofistikerte våpen som fly, helikoptre, droner og enormt med annet materiell, mot toppen 200 000 tjuvradder med Kalashnikov.

Med disse landenes militære makt, støttet opp med russisk og amerikansk etterretning, rådgivning og teknologi, vil IS være historie i løpet av kort tid. Problemet er at dette er en røverbande som blander seg med befolkningen. Derfor må man inn med bakkemannskap og politimetoder for å plukke ut avskummet.

Likeså er problemene i Afrika. Tafatte nasjonale hærer i Nigeria greier ikke å takle en liten røverbande på ti tusen mann en gang. Boko Haram råder grunnen i nord. Dette er det største sviket mot innbyggerne en kan tenke seg.

Al-Shabaab i Somalia og Eritrea med noen få tusen mann, får holde på uten særlige bekymringer for å bli angrepet av den frie verden.

Måtte dagen da et globalt lovverk, og et globalt politikorps, samt globale rettsinstanser er etablert, slik at rettighetene og livene til enkeltmennesker er beskyttet mot morderbander som disse og despoter som denne.

Selv har jeg egentlig vunnet i livets lotto, jeg som er født i Norge, kanskje mellom to verdenskriger.

Jeg skjønner ikke at verden lar myrderiene fortsette.

 

Sånn … så er det sagt.


Publisert

i

av