Blår i egne øyne

Fra VA: «Mellom anna skal Vestnes kommune gjennom ei større omorganisering, det skal arbeidast meir aktivt for å få ned sjukefråver, og det skal vere meir heilskapleg tenking. Det skal også arbeidast for å redusere behovet for spesialundervising i grunnskulen.»

Dette for å imøtekomme underskuddet på over 5 mill. i 2019, og det samme på over 14 mill. i 2020. Hvis etterslepet fra 2019 ikke dekkes inn dette regnskapsåret, havner kommunen på ROBEK-lista.

Dette vil også i neste års regnskap gjelde etterslepet fra 2020, som er omtrent tre ganger så stort.

Ettersom jeg husker er det i mange foregående år jobbet med nettopp disse to utfordringene, men resultatene har vært så som så.

Kommunestyret velger altså å bekjempe de to siste års underskudd, med tiltak som, gjennom mange år, har gitt liten eller ingen positiv innvirkning på budsjettet.

Kaster kommunestyret blår i egne øyne her?


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Blår i egne øyne”

  1. Ingrid Frostad avatar
    Ingrid Frostad

    Jeg klarer ikke å la være å kommentere.
    Høyt sykefravær og høy «turnover» er et velkjent resultat av dårlig ledelse.
    Vi snakker om noe så enkelt, men så utrolig vanskelig å praktisere, HR og personalledelse.  «Walk the floor» ledelse fungerer ikke i dagens arbeidsliv.
    Vil anbefale dere politikere om å åpne bøker om hard og myk HR.  Dessuten, har en et langt yrkesliv bak seg, er det ikke noe vanskelig å registrere hva som benyttes enkelte steder i organisasjoner.  Spennende felt, men akk så undervurdert!
     

  2. Tresfjording avatar
    Tresfjording

    Lederne i norske kommuner ser ut til å fokusere mer på målene, og mindre på de menneskelige ressursene som skal til for å nå disse målene. Det virker som at de ansatte blir færre og arbeidspresset på den enkelte øker, ved stadige nedskjæringer i strevet med å nå pålagte mål. Målene styres i stor grad av fordelingen av tildelte overføringer.
    Kommunestyrets prioriteringer av tildelte overføringer viser år etter år nedskjæringer i den sektoren. Jeg foretrekker å legge skylden på høyt sykefravær der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.