Fremmedfrykten

 

Fremmedfrykten, du uekte avkom av overlegenheten. Skaper bølger i vårt lille land. Vi som liker oss så godt her, liker ikke at andre skal like seg godt her. Husk andre er ikke som oss. Glem, at vi ikke er som andre.

Åtte ble til tjue. Tretti. Janteloven slår gnister over raseskillene. Nedoversynet svekker fremsyntheten. Tilvekst blir svulst. Hva om det kom tretti tusen ekte nordmenn?

Psykologiske script styrer debatten. Innholdet er grunt. Dyptenking er nesten fraværende. Fremmedfrykten gir avskyens hudnupper til alle.

Hvor skal du bo? Hvor skal du gå på skole? Hvor skal du jobbe?

Mine rettigheter er plutselig også dine. Sjalusiens skygger gjemmer gjestfriheten. Forherligelse av egen kulturarv. Vi er oss, det er ikke du. Som man ser ned på andre, ser man opp til seg selv.

Jorden er vår alles eiendom. Vi får vi ikke med oss inn i det neste liv. Andre arver oss. Den norske tanken må spres, ikke stenges inne.

I dag … Fedre myrdes. Hjem utraderes. Mødre begraver sine barn. Freden, tryggheten, er uoppnåelig. Portene stenges og maskingeværene hoster utenfor.

Alt for mange, tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv.


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.