Gjøre Norge best igjen

 

Hva er best? At Norge er verdens beste land å bo i, eller det beste landet å gjøre investeringer i? Jo takk, begge deler, sier du. Men det er nok dessverre ikke mulig. Nylig ble Sverige kåret til verdens beste land å gjøre business i, men det var etter at de strammet godt inn på velferdsgodene. Sverige har i mange tiår egentlig hatt bedre velferd enn vi her på bjerget. Det er slik med et lands økonomi, at legges det til en krone her, så må det tas en krone der.

Det vil si at, skal man la kapitalen få bedre vekstvilkår, og dermed bedre avkastninger på investeringene, må det nødvendigvis gå utover noen. Disse noen, i dette tilfellet, er grasrota, arbeidsstyrken her i landet. Lønnsmottakerne. Norge har som sagt, flere ganger vært kåret til verdens beste land å bo i. Det er fordi vi har et godt etablert system for å fordele ressursene landet gir oss.

Alle skal med. Gjennom skatter og lønninger, har vi en befolkning som har råd til husvære, mat, klær og mere til, samt nyter godt av et nesten helt gratis helse- og omsorgstilbud. Det er det ikke alle land som kan skryte av. Det er så enkelt som dette, skal nivået på velferden opprettholdes, må vi alle betale skatt. At stadig flere havner på midlertidig ansettelse, mister jobben til sosial dumping, med det resultat at lønningene krymper, er en katastrofe for landet.

Vi kan ikke opprettholde velferden vår på «polske» lønninger. Derfor er det viktig å opprettholde lønnsnivået her i landet, slik at vi kan betale for velferden vår. Det er denne tanken som siden krigens dager har vært dominerende i vår politikk, og som tilslutt gjorde Norge til det landet det er beste å bo i. Like fullt gjennom de samme tiår, har kapitalen investert og blomstret, og gjort Norge til en av de teknologisk fremste nasjonene i verden.

Det er derfor et regjeringsskifte til høsten, nødvendigvis må føre til reversering av en mengde vedtak som har gitt fordeler til andre enn folket selv.


Publisert

i

av

Stikkord: